Gå til sidens hovedinnhold

Gerrard: - Jeg takket nei til Bayern

Lørdag markeres Liverpool-legenden for lang og tro tjeneste.

Lørdag skal en av fotballens store få sin fortjente markering. En av fotballens virkelig store, og Liverpools kanskje aller største.

Passende nok er det Olympiakos som kommer på besøk til Anfield i Steven Gerrards testimonialkamp, klubben han senket med et av sine knallharde signaturskudd i Champions League-gruppespillet i 2004, som sikret Liverpool avansement til sluttspillet, der de gikk hele veien og slo AC Milan i den berømte 3-3-finalen.

Sa nei til Bayern
Steven Gerrard har tilbrakt hele sitt fotballiv i den røde delen av Merseyside, og har gjennom de siste 15 årene blitt en legende i fotballverdenen.

Før fjorårssesongen fikk han et tilbud de aller fleste i samme situasjon trolig ville takket ja til. Steven Gerrard var imidlertid vond å be.

- Jeg hadde muligheten til å reise i fjor. Det var snakk om en Champions League-klubb, og ikke en fra Premier League, men jeg var ikke fristet. Jeg har vært gjennom det samme før, sier Gerrard ifølge Liverpool Echo, og sikter til flørten med Chelsea, hvor han til slutt fikk kalde føtter og bestemte seg for å bli i Liverpool.

Klubben Gerrard fikk et tilbud fra før fjorårssesongen, var den tyske giganten Bayern München, som som kjent gikk hen og vant Champions League.

Steven Gerrard, på sin side, var med å skyte Liverpool til en 7.-plass i Premier League, noe som betyr nok en sesong utenfor det gjeveste europeiske selskap.

Se det berømte målet mot Olympiakos:

HTML EMBED

Vil overbevise Suarez
Engelskmannens lojalitet er i så måte svært sjelden vare slik fotballen har utviklet seg, og nå håper han at Luis Suarez, som har blitt sterkt koblet til Arsenal, viser klubben den samme lojaliteten.

- Min melding til Luis er at han vil få mange flere muligheter til å reise, og jeg mener at en spiller av hans kaliber bør vente på et tilbud fra en av de virkelig store klubbene, sier Gerrard, som har vært tydelig på at Arsenal ikke er en stor nok klubb i så måte.

- Han fortjener å spille for et av de beste lagene i verden, og Real Madrid eller Barcelona vil komme tilbake til ham, bare han er tålmodig. Så i mine øyne bør han bli i Liverpool kommende sesong, og vise den samme formen som han hadde i fjor, avslutter Gerrard.

33 år gamle Steven Gerrard har i løpet av sine 15 år på Liverpools A-lag fått 630 opptredener, scoret 159, vunnet ni trofeer, samt vært klubbens kaptein de siste ti årene.

P.S: Liverpool - Olympiakos har avspark 13.45.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken