Gå til sidens hovedinnhold

Gerrard-miss avgjorde

Liverpool er nå ille ute i tetkampen etter at en forsvarsmiss gjorde at Wigan klarte uavgjort på Anfield.

LIVERPOOL-WIGAN 1-1:

Titus Bramble ødela årets første kamp for Liverpool etter å ha fått en gavepakke i føttene. Nå må trolig Liverpool jage trofeer bare i cupene. Rot ved 16-meteren fra Steven Gerrard førte til Wigans utlikning i det 78. minutt. Gerrard skulle klarere, men misset. Ballen havnet i bena på Bramble som fyrte av en rakett i mål.

Skuffet manager
- Vi trenger å gjøre nesten av perfekt nå. Men når man mister poenger som her, så blir det vanskeligere, sa en skuffet Benitez til Skysports .

Gerrard var sentral i kampen ettersom han også var svært nær å avgjøre kampen til Liverpools fordel. Men keeperen klarte å slå skuddet hans i stolpen. Og mangel på effektivitet foran mål knekte Liverpool. I begge omgangene misset de gode sjanser.

Peter Crouch og Dirk Kuyt ble kastet inn i sluttminuttene i et forsøk på å jage utligning, men de taktiske grepene var ikke nok for å heve seg det nødvendige hakket som kunne gi scoring.

- Når du har sjanser, må du ta dem og avgjøre kampen. De hadde en sjanse i andre ongang og klarte uavgjort. Jeg synes vi skaffet oss nok sjanser til å avgjøre, men noen ganger må man ha flaks. Nå ma vi tenke på kampen mot Luton i FA-cupen. Du kan ikke se på hele sesongen, den er for lang, fastslo Benitez.

Tolv poeng bak
Håpet om gull svinner hen på på Anfield nå. Tolv poeng bak tet med en kamp mindre spilt, blir trolig alt for tøft for Liverpool ettersom spesielt Arsenal og Manchester United virker svært solide i årets sesong. Fernando Torres, som misset flere store sjanser i forrige ligakamp, satte inn ledermålet i det 50. minutt, etter flott forarbeid fra Steve Finnan. Han viser nok en gang hvilken tilvekst han er for klubben i år.

Før utlikningsmålet hadde Liverpool hatt flere gode sjanser til å doble ledelsen. Men da Liverpool presset Wigan i en god periode leverte bortelaget nedturen for Liverpool.

God statistikk
Liverpool måtte vinne for å henge med i toppen, og har vanligvis hatt ett usedvanlig godt tak på Wigan tidligere. Klubben hadde før møtet nemlig vunnet fem av fem mulige kamper mot Wigan i Premier League.

Scoringen til Wigan var lagets første scoring mot Liverpool på seks forsøk. Men selv om Wigan har tapt mye mot Liverpool, opprettholdt manager Steve Bruce sin gode statistikk mot Rafael Benitez. Han har nemlig aldri tapt i møter med spanjolen.

- Dette gir alle et kjempeløft. Vi var virkelig displinerte og holdt oss til planen, sa Bruce etter kampen

Press på Allardyce
Manchester City snudde en dårlig bortestatistikk med 2-0 seier borte mot Newcastle etter scoringer av Elano og Gelson Fernandes. Michael Owen var også tilbake fra skade for Newcastle, men det var ikke nok for manager Sam Allardyce - som er under økende press i Newcastle.

Blackburn vant hjemme mot Sunderland etter scoring av Benedict McCarthy. Her misset Dean Whitehead straffe i åpningsminuttene av andre omgang for bortelaget. I stedet ble en lovende åpning snudd til nedtur for Roy Keanes lag.

Bolton sikret seg tre poeng mot Derby takket være scoring av Stylianos Giannakopoulos i det 90. minutt.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen