Gå til sidens hovedinnhold

Gerrard: - Spar Rooney

Steven Gerrard trygler engelsk presse om å spare unggutten Wayne Rooney for syndebukkstempelet. For sent og forgjeves, vil mange hevde.

62 minutter var alt Wayne Rooney fikk med seg av kvartfinalen mot Portugal i går. Et realt ballespark, etterfulgt av hissige tilrop og dytting av lagkamerat i Manchester United, Christiano Ronaldo, sendte spissen rett i dusjen.

Nå forsvarer Steven Gerrard kameraten.

- Vi gav absolutt alt vi hadde, og jeg håper folk ikke skylder på Rooney eller straffespark-eksekutørene, sier den hardtkjempende midtbanespilleren til BBC Sport.

Også Cristiano Ronaldo avfeide den påståtte krangelen mellom ham og Rooney, samt påstandene om at han nå er på vei bort fra Old Trafford.

TV-bilder skal ifølge media ha vist en smilende Ronaldo, som godtet seg over at Rooney var blitt vist det røde kortet. Samtidig synes bildene også å vise noe som lignet skam i portugiserens ansikt, umiddelbart etter at kortet var et faktum.

- Engelsk presse sier at dommeren gav ham et rødt kort fordi jeg pratet det på ham, men det er ikke tilfelle, bekrefter den driblesterke vingen, og tilføyer at han bare påpekte at bare påpekte at situasjonen rettferdiggjorde et protugisisk frispark.

- Jeg skrek ikke rødt kort fordi Wayne er min venn, sier en diplomatisk Ronaldo til BBC Sport.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping