Gå til sidens hovedinnhold

Ghana sikker på tippekupongen

Gyan & co skal gi oss 12 rette på en spennende lørdagskupong. Les omtale av alle kampene her.

Lørdagskupongen byr på to kamper fra VM, en kamp fra kvinnenes VM-kvalik og ellers norsk 2. divisjon og 3. divisjon. Vi leverer en 96-rekker og en 432-rekker denne gangen, og setter som vanlig opp et det store systemet til redusert pris i TippStation for deg.

Kamerun - Danmark
Kamerun imponerte oss på ingen måte mot Japan, og det endte med tap. Japan spilte helt vanlig, grei fotball, ingen spektakulære prestasjoner eller overraskende trekk, men det var tilstrekkelig til å slå et ganske uinspirert Kamerun. Stjernen Eto'o ruslet rundt på høyre kant, en plass han etter eget utsagn ikke ønsker å spille på, han vil heller være midtspiss. Mente han virkelig alvor da han før mesterskapet snakket om hvor god han er på Inter og uttalte "Jeg trenger ikke Kameruns landslag på min cv" eller noe i den dur? Ego' o.

Kamerun kan løfte seg de også foran 2. runde, vi har sett at flere av dem som skuffet i åpningskampen har hevet seg betraktelig påfølgende kamp. Kamerun bør vinne denne, men vi tviler. Kanskje vi får se mer til Alexandre Song i dag. Det er ikke vits å bruke Eto'o hvis han ikke ønsker å jobbe for laget.

Spektakulært tips: 6. valg som banker i V75!

Danmark var lite oppfinnsomme, men helt på høyde med Nederland frem til de gjorde et svært uheldig selvmål i begynnelsen av 2. omgang. Derfra og ut ble de overkjørt. Mange av dem som var usikre med skader før kampen spilte likevel. Bendtner spilte over en time, Simon Kjær spilte, keeper Sørensen også. I dag kan vi, hvis alt klaffer for danskene, få se Jon Dahl Tomasson og Daniel Jensen også. Bendtner er definivt med i dag.

Danmark skal ha bedre muligheter i dag enn mot Nederland. Hvis Kamerun faktisk har lyst til å vinne og er villige til å kjempe for det, blir denne jevn. Begge lag må vinne for å følge Nederland videre fra gruppen. Vi tror det holder med UB i kamp 1.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Ghana - Australia
Ghana har sett best ut av de afrikanske lagene hittil, i våre øyne. Da snakker vi ikke om de nye, trange draktene som visstnok er designet for å begrense trøyeholding, men måten Ghana spilte ut et ellers godt Serbia sist. Serbia var favoritter, de hadde en rekke imponerende resultater fra kvaliken, men Ghana tok luven av dem og vant etter Gyans flotte straffespark. Gyan scorer fort et mål til i dag, når Ghana møter den eldste og trolig tregeste forsvarsfireren i dette VM.

Australia ble for små mot et godt og effektivt Tyskland, og tapet kunne blir styggere enn 0-4. De ga bort mye rom til Tyskland og det straffet seg selvsagt. I dag er deres antagelig beste spiller, Tim Cahill, ute på grunn av utvisningen i forrige kamp. Vincenzo Grella er trolig også ute. Det må følgelig gjøres endringer i laget, men den australske benken bugner ikke av stjerner.

Ghana ligger godt an til å toppe gruppe D etter at Tyskland møtte veggen mot Serbia. Seier over Australia skal være en overkommelig oppgave for Gyan og Ghana, og vi tror de tar vare på denne muligheten. H i kamp 2.

Få VM-scoringene på sms

Levanger - Skarbøvik
2. divisjon avdeling 2. Levanger har 0-1-3 på de fire siste, men motstanderne har vært Skeid, KBK, Steinkjer og RBK 2 og kun kampen mot KBK var hjemmekamp. Levanger er et brukbart hjemmelag, og 2-1-1 på hjemmebane er godkjent etter å ha møtt habile lag som Strindheim og KBK.

Skarbøvik har tapt de tre siste. Motstanden har vært ganske sterk: Skeid, Hødd og Oslo City. De står nå med 2-0-2 på bortebane. Seirene har kommet over Byåsen og Molde 2.

Levangers Espen Winnberg må stå over på graunn av gule kort i dag. Han scoret et viktig mål sist og vil nok bli savnet i dag.

Levanger vant tilsvarende kamp 2-1 i fjor, men tapte året før. Det står 2-0-2 på de fire siste innbyrdes.

Levanger forteller på sine hjemmesider at det ble gjort endringer på formasjonen før kampen mot RBK2, og at dette ga umiddelbare, positive utslag. Nå ble det ike mer enn ett poeng, men man mener å ha blitt snytt for seier på grunn av en feilaktig off-side-avgjørelse.

Åpen kamp på Moan Gress. Vi holder hjemmelaget som favoritter, men ikke mer enn at vi garderer HU i kamp 3.

Skeid - Nardo
Skeid topper avdelingen med 20 poeng, Nardo er rett bak med 19. På hjemmebane er Skeid feilfrie med 4-0-0 og målforskjell 8-2.

Nardo er avdelingens positive overraskelse. Spesielt på bortebane har de dominert, og de er nå avdelingens beste bortelag og det eneste uten tap. 3-1-0 og målforskjell 8-1 er fasiten. Har de møtt bare svake lag på bortebane? Nei, ikke helt: Skarbøvik, Kolstad og Allesund 2 er slåttt, før det ble 1-1 mot Hødd. Likevel, dagens bortekamp må være den vanskeligste hittil, kanskje årets vanskeligste.

Skeid hadde noen skader i laget før kampen mot Skarbøvik sist, Joa Gundersen, Preben Mankowitz og Joar Harøy, men de vinner likevel og seieren burde vært større. Skeid er en av hovedstadens store talentfabrikker, og det dukker ofte opp spennende erstattere når noen må stå over en kamp. Skeid er også en klubb i økonomisk krise, men hvem er ikke det i disse dager. Vi var lenge redd for at økonomien ville påvirke det sportslige, men dette ser ikke ut til å skje.

Skikkelig toppkamp dette, og Nardo vil gjøre alt de makter for å få med seg poeng hjem til Trøndelag. Men dette skal Skeid ta, kan ikke skjønne noe annet. Skeid er 1,30 oddsfavoritt på langoddsen, det er desvverre alt for lavt, men på folkerekka er de ikke større favoritter enn 57 prosent. Det henger på greip, og vi garderer ikke denne. H i kamp 4.

Fram Larvik - Vindbjart
Fram sliter, men har glimtet til ved to anledninger. Forrige hjemmekamp overrasket de med 3-1 over gode FK Tønsberg. Mulig at FK Tønsberg ikke var helt nede på jorda igjen etter å ha slått ut to tippeligalag av cupen, men resultatet gjør Fram til et uberegnelig lag. Vi vet jo også at Fram kan mye bedre enn det de har vist hittil. Fasit på de åtte siste er 2-0-6, bare for å illustrere enten-eller resultatene. Mest eller, dessverre.

Sist var det ekstra ille, da man møtte et meget ungt og uerfarent Start 2, men likevel tapte. Man følger ikke med fra start og baklengsmålene renner inn mens man står og lurer på hva som går galt. Nå man Fram heve seg for å sikre plass i divisjonen neste år.

Vindbjart ligger på femteplass, men 1-1-2 og 3-8 i målforskjell på bortebane er ikke direkte skremmende. De slo gode Ålgård i forrige bortekamp, men klarte ikke følge opp på hjemmebane sist da det ble tap 2-4 for Vidar. Denne kampen burde man vunnet utfra sjansene man spilte seg til, men man ble offer for egen ineffektivitet og en god Vidar-keeper.

Vi tror Vindbjart tar ansvar i dag og hevner sjansesløseriet sist. Fram kan overraske, men sjansen er klart størst for at de leverer en ny kamp der lite stemmer og man får en eller to baklengs før man våkner. Da er det for sent mot et så godt lag som Vindbjart. B i kamp 5.

Ørn Horten - Flekkerøy
Ørn vant sesongens tre første hjemmekamper, men sist ble det bare 2-2 mot Stavanger. 9-2 er god målforskjell på hjemmebane. På bortebane klarer man ikke gjenta prestasjonene og dettte er grunnen til at man ligger nede på en tiendepalss i øyeblikket.

Flekkerøy er oppe på en fjerdeplass, mye på grunn av sterke prestasjoner på hjemmebane. 1-1-2 på bortebane er bare middels. De to siste bortekampene er tapt mot Randaberg og Vindbjart, to av de andre topplagene.

Ørns tropp: Mathias R Olsen, Thomas Nilsen, Henrik Arnesen, Kjell A Thu, Yngve Jakobsen, Ørjan Boge, Fredrik Martinsen, Kristoffer Silberg, Rune Larsen, Alen Patros, Jon M Skaug, Adrian W Dahlen, Evan Patros, Thomas Knutsen, Christer Solberg, Jarle Belaska, Anders Tetlie, og Espen Teigen.

Fløys Roy Egil Myre ble byttet ut på grunn av skadetrøbbel sist, i det sure 1-1 to-poengstapet mot Odd 2, men han kan være tilbake nå.

Vi gjør det enkelt og helgarderer denne kampen. Det kan fort bli jevnt her og tilfeldigheter kan avgjøre. HUB i kamp 6.

Raufoss - Mo IL
Raufoss tapte den vanskelige bortekampen mot Lørenskog sist, men med 7-0-2 totalt topper de avdeling 4 foran KFUM Oslo. Hjemme på Raufoss er de bortimot uslåelige, hittil har de 4-0-0 og 8-1 i målforskjell. De to siste hjemmekampene er vunnet 1-0 over Lillehammer og KFUM Oslo.

Mo er nederst på tabellen i en avdelingen der flere andre også sliter, så det ser ikke ut til å gå veien for Mo IL denne sesongen. 4 poeng har klart på på 9 kamper, men poengene er tatt hjemme. Borte har de 0-0-4 og bedrøvelige 2-14 i målforskjell.

Raufoss vant tilsvarende kamp i fjor hele 8-1, mens de tapte bortekampen 4-5. Kanskje er dette en fin anledning for Raufoss til å forbedre sin allerede gode målforskjell.

Dette er en klar H. Folkerekka viser 64-17-19, men fordelingen vil bli skjevere og skjevere i favør Raufoss nærmere kampstart. Skal du prøve å bli alenevinner i dag, garderer du denne. Vi gjør ikke det. H i kamp 7.

Brumunddal - Harstad
Det løsner ikke helt for Brumunddal, men de er da oppe på en niendepalss i øyeblikket. Litt utypiske tall med 0-2-2 på hjemmebane og 3-0-2 på bortebane. De kjempet seg til en viktig 3-2 seier borte mot Mo i bunnoppgjøret sist. De siste hjemmekampene har endt 3-3 mot Lørenskog og 2-2 mot Godset 2.

Harstad gjør sine saker bra og ligger på en sjetteplass. De er best hjemme, men har 2-0-2 på bortebane. Seirene har kommet mot ikke alt for sterke Mo og Eidsvold Turn. De tapte forrige bortekamp 1-3 i Valdres, men tok grusom hevn over Tromsø 2 med 6-1 hjemme sist.

På Harstads hjemmeside leser vi at trener Stein Berg-Johansen er ekstra spent foran dagens kamp. Vi tar med et avsnitt:

HIL kommer til å mangle flere av de som har fått mye spilletid så langt i sesongen. -Vi kan ikke bruke energi på de som ikke kan spille, og alle får skader og kort som gjør at enkelte må stå over. Vi reiser med spillere som tidligere i sesongen har prestert, og vi har kommer til å innkalle flere fra 4.divisjonslaget. Hvem avgjør vi etter dagens formiddagstrening klokken 1400, sier han. På gårsdagens trening var ungguttene Lars Aders, Bare Osman, Thomas Mikalsen og Kristoffer Moss kalt inn. Flere av disse kan etter dagens trening få beskjed om at de er i troppen. Bare Osman har imponert på HIL 2. Det samme har 15-åringen Kristoffer Moss som har scoret i hver kamp i 4.divisjon. - Jeg forventer at de som har fått lite spilletid og som nå får sjansen, benytter seg av den. Vi gleder oss til kampen, sier HIL-treneren.

Harstad er ikke et skremmende sterkt bortelag i utgangspunktet, og de må altså gjøre endringer i dag. Vi skal ikke hause opp skader mer enn nødvendig, for det kan være et brukbart Harstad-lag som reiser sørover, men veldig samspilte kan de ikke være hvis mange juniorer må innpå. Vi tror Brumunddal, som er litt i vinden etter å ha kriget seg til tre poeng sist, kan klare å følge opp med en ny seier over et noe reservepreget Harstad. H i kamp 8.

Klepp - Havørn
3. divisjon avdeling 12 Rogaland. Klepp har spilt 11 kamper og fasit er 6-4-1 og 19-11 i målforskjell. Hjemmetallene er 3-2-1, tapet kom for avdelingsleder Egersund. De to uavgjortene kom i sesongens to første kamper, mot middels motstand, men dette var tydeligvis før Klepp fikk opp dampen.

Havørn ligger på en brukbar åttendeplass etter variable prestasjoner. 2-1-2 på bortebane, der den ene seieren kom over svake Eiger, mens den andre kom over sterke Vardeneset i sesongens første kamp. Havørns resultater på bortebane er faktisk ikke dårlige, de har tapt med ett mål for både Vaulen og Bryne 2, mens det ble 2-2 mot mediokre Hana sist. De to andre er vunnet.

Det er lite informasjon å finne om disse på nett, men Havørn forteller i et kort kampreferat fra seieren over Hinna sist at de scoret på dødball og knapt hadde andre sjanser resten av kampen, men kriget i land en 1-0 seier mot en bedre motstander, takket være en enorm laginnsats. Slik selvinnsikt er sjelden vare i fotballens verden, plusspoeng til Havørn der.

Dette skal Klepp kunne vinne ganske greit, slik vi vurderer denne. Klepp er kupongens nest største folkefavoritt, etter Raufoss, og det er nok riktig. H i kamp 9.

Træff - Averøykameratene
3. divisjon avdeling 18. Træff var tippet helt i toppen, men ligger i øyeblikket på en sjetteplas. Det er på bortebane det skorter, hjemme er de feilfrie med 4-0-0 og 9-1 i målforskjell. Træff har uvanlig høy kvalitet på sin hjemmeside og vi limer inn to avsnitt om dagens kamp:

Træff har skuffet så lang i sesongen 2010. Det må spesifiseres at Træff har vunnet alle kampene hjemme på Reknesbanen, det er borte vi har slitt med poengfangsten. Træff har på 5 bortekamper kommet hjem med 2 poeng. AK har i år et knallsterkt lag og kommer nok til Molde for å ta med seg alle poengene så dette blir en skikkelig tøff kamp. Træffgutta er nok veldig innstilt på å revansjere småpinlige 2-1 tap mot bunnlaget Rival i forrige kamp.

Kristian Fauskanger og Sivert Overå er tilbake i klubben og spilleklar. Fauskanger går nok rett inn på laget som makker til Håvard Hendset i midtforsvaret. Peter Solberg ligger an til backplass og skyver dermed Frank Mundal opp på vingen. Abel og Stian tar nok de to andre angresplassene mens Mats Amundsgård og Torgeir Janbu ligger godt an til midtbanestart. Martin Christiansen er borte og Arne Håkon Sandnes skadet sammen med Thomas Flemmen.

Averøykameratene har 6-2-1 og meget sterke 31-9 i målforskjell, det holder til annenplass i avdelingen. Mot Elnesvågen sist fikk man en mann utvist, men likevel spiller man ut motstander og øker ledelsen til 5-2 med ti mann på banen.

Også bortelaget forteller litt om kampen på sine hjemmesider, essensen er at man skal gå for tre poeng i dag for å holde følge med avdelingsleder Sunndal. Man øyner også en mulighet for tabelltopp, da Sunndal skal spille borte mot Dahle og muligens taper der.

Vi skal ikke late som vi kjenner veldig godt til akkurat disse to lagene. Kampen virker åpen. Et sterkt hjemmelag mot et godt bortelag i god flyt. Det må bli en ny HB-gardering, og da utelukker vi uavgjorten på statistisk grunnlag, siden det spilles lite U på dette nivået. HB i kamp 10.

Årdal FK - Stryn
3. divisjon avdeling Sogn og Fjordane. Toppkamp i Firdaligaen. Årdal ligger på tredjeplass. De tapte sesongens første hjemmekamp mot Sogndal 2, men siden har de 3-0-0.

"Stryn er eit godt lag som vil krevja det beste ut av oss for at me skal kunna lykkast, og me må vera skjerpa og offensive i topploket om me skal gje dei problem", seier Årdal-trener Nils Tore Krosshaug. Han stiller et godt lag, du kan se hele troppen på Årdals hjemmeside.

Stryn ligger på annenplass i Firdaligaen. De har 7-1-1 totalt og voldsomme 43-16 i målforskjell. Ser vi på Stryns to siste bortekamper finner vi et 2-4 tap for avdelingsleder Tornado og et mer overraskende 3-3 resultat mot Sandane i motsatt ende av tabellen.

Stryn vant 3-2 her i fjor, men da disse møttes i cupkamp i april ble det 7-4 til Årdal.

Stryn kommer ikke til å tape mange kamper i år, men denne er blant de aller vanskeligste. Vi tror Årdal kan slå Stryn enda en gang i år, men vi er ved kamp 11 nå og vi har faktisk råd til å gardere denne også. HB i kamp 11.

Nederland - Norge
VM-kvalik kvinner. Det står mellom Nederland og Norge i denne kvalikgruppen. Norge har vært suverene hittil, og vi slo Nederland 3-0 på hjemmebane. Landslagssjef Eli Landsem har tatt ut denne troppen:

Ingrid Hjelmseth, Stabæk
Christine Colombo Nilsen, Lyon
Lisa-Marie Woods, Stabæk
Lindy Melissa Wiik, Wolfsburg
Maren Mjelde, Arna-Bjørnar
Toril H. Akerhaugen, Stabæk
Lene Mykjåland, Washington Freedom
Guro Knutsen Mienna, Røa
Solveig Gulbrandsen, FC Gold Pride
Ingvild Stensland, Lyon
Trine Bjerke Rønning, Stabæk
Lene Storløkken, LSK Kvinner
Emilie Haavi, Røa
Lise Klaveness, Stabæk
Runa Vikestad, Kolbotn
Isabell Herlovsen, Lyon
Leni Larsen Kaurin, Frankfurt
Marit Sandvei, LSK Kvinner

Cecilie Pedersen og Hedda Strand Garsjord var tatt ut men har meldt forfall, og erstattes av Kaurin og Sandvei. Det var Pedersen som utlignet for Norge da vi spilte 1-1 i treningskampen mot Canada sist.

- Dette er en kanonviktig kamp. Vi har et godt utgangspunkt og det ligger i våre hender, men vi møter et veldig godt lag, sier landslagssjef Eli Landsem til fotball.no.

Norge er ubeseirede i gruppe 2 med fire av fire mulige seiere. Nederland leder gruppen med ett poeng, men med to kamper mer spilt enn Norge. I fjor høst vant de norske jentene 3-0 mot nederlenderne på hjemmebane.

- Vi slo dem 3-0 hjemme, selv om det kanskje var litt i overkant. Ligger vi likt med dem i gruppa til slutt går det på innbyrdes oppgjør fremfor målforskjell. Dermed er utgangspunktet at Nederland må slå oss mye i morgen, men vi er godt forberedt, forteller Landsem.

Kampen spilles på FC Zwolle Stadium i Zwolle. Dette er en kamp Norge skal ta ganske lett på en god dag, men Norge kommer langt også med en uavgjort. Vi brant oss på kvinnelandslaget sist de var på tippekupongen, og denne gangen tar vi med en gardering. UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker.

Klikk her for å levere vår 432-rekker.

Klikk her for å levere 432-rekkeren for 96 kroner via TippStation , et web-basert verktøy som reduserer innleveringsprisen mer enn vinnersjansene. Det er utrolig enkelt, og gratis.

96-rekkeren:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 19.06.2010 15:55
1. Kamerun - Danmark U B
2. Ghana - Australia H
3. Levanger - Skarbøvik H U
4. Skeid - Nardo H
5. Fram Larvik - Vindbjart B
6. Ørn Horten - Flekkerøy H U B
7. Raufoss - Mo IL H
8. Brumunddal - Harstad H
9. Klepp - Havørn H
10. Træff - Averøykameraten H B
11. Årdal FK - Stryn H B
12. Nederland - Norge U B

432-rekkeren:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 19.06.2010 15:55
1. Kamerun - Danmark H U B
2. Ghana - Australia H
3. Levanger - Skarbøvik H U
4. Skeid - Nardo H U
5. Fram Larvik - Vindbjart B
6. Ørn Horten - Flekkerøy H U B
7. Raufoss - Mo IL H
8. Brumunddal - Harstad H
9. Klepp - Havørn H
10. Træff - Averøykameraten H B
11. Årdal FK - Stryn H B
12. Nederland - Norge H U B

Kommentarer til denne saken