Gå til sidens hovedinnhold

- Gi de ansatte en ekstra bonus for å holde seg i form

- Vi må tørre å gjøre noen upopulære tiltak

Cornelis Elander mener norske bedrifter må kreve mer av de ansatte.

Mandag skrev Nettavisen om svenske Kalmar Vatten som tvinger sine ansatte til å trene minst to timer i uka. Gjør de ikke det kan det bety mindre lønn. De ansatte velger selv om de vil trene i arbeidstiden eller på kveldstid. Trener de på kveldstid får de betalt for tiden de trener.

Hollywoodtrener Cornelis Elander liker tiltaket i Sverige og mener vi bør gjøre noe lignende i i Norge.

- Vi er nødt til å gjøre noen upopulære tiltak for å få gjort noe med den negative utviklingen. I verdens rikeste land har vi ikke råd til noe annet. Nå er normalen å være overvektig, sier han til Nettavisen.

- Gi de ansatte bonus

- Å skulle tvinge noen til å trene kan være etisk tvilsomt, men hva med en ekstra bonus? En godtgjørelse for å holde seg i fysisk god form vil gagne bedriften og samfunnet generelt. Ansatte som er mer fysisk aktive og som spiser sunnere vil kunne føre til redusert sykefravær og gi ansatte med mer energi. For bedrifter er det en «billig» investering i forhold til nytten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mange har treningsopplegg

Han understreker at det å ha noen kilo for mye, ikke nødvendigvis betyr at du er i dårlig form.

Treningseksperten mener forholdene ligger bedre til rette i Norge enn for eksempel i USA hvor han bor og jobber.

- I Norge er det ganske vanlig å ha et treningsopplegg på arbeidsplassen, for eksempel et eget gym på jobben, eller subsidiert trening på treningssenter eller personlig trener. Nå er det på tide å investere litt mer og bruke godene vi har. Mange bedrifter benytter ikke de mulighetene de har 100 prosent, tilbudet bare er der uten at det brukes, sier han.

Må få bedre kantiner

Gode treningsforhold tror han kan være en måte å tiltrekke seg nye ansatte i fremtiden.

- Bedrifter kan reklamere med at de har et godt tilbud for fysisk aktivitet og sunn mat på arbeidsplassen. Når det gjelder mat ligger vi etter. Kantiner, restauranter og kafeer har en lang vei å gå Mange nordmenn har tilgang på veldig mye dårlig mat i løpet av arbeidsdagen. Det må bli greit å ha litt «kjedeligere» mat i kantiner. Det er alt for mye lapskaus, brun saus og hvitt brød. Jeg tror mye kantinepersonell ikke har fulgt helt med i timen. Dessuten ønsker ikke alle ansatte å bli pushet på den sunneste maten. Men det er viktig å tilby noe annet enn sukker og helmelk.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken