Gå til sidens hovedinnhold

- Gi Shearer sjansen

Sir Bobby Robson vil gjerne ha Newcastle-legende Alan Shearer som ny manager.

Tidligere Newcastle-sjef Sir Bobby Robson er klar på hvem klubben må gå for, nå som Harry Redknapp har sagt nei til sjefsjobben på St. James' Park.

- Eier Mike Ashley har en enkel men viktig avgjørelse han skal ta. Går han for en lokal legende i Alan Shearer, selv om han er uerfaren, eller velger han en med erfaring, spør Robson retorisk overfor Sky Sports før han fortsetter:

- 99 av 100 ganger ville jeg gått for erfaring; Newcastle er normalt en for stor jobb for en nykommer. Men Shearer er annerledes. Han har en status og karisma som få andre personligheter i dette landet kan matche. Han er unik, og hvis noen andre tar jobben vil de ha Shearers «spøkelse» på skulderen.

Alan Shearer scoret 148 mål på 303 ligakamper for Newcastle, og Robson tror toppscorerens erfaring med store kamper kan bli avgjørende:

- Han er tilgjengelig, bor i byen og er et ikon. Han har ingen managererfaring, men han har mye erfaring med store kamper. Hvis han går ut med at han ønsker jobben, bør Newcastle gi ham en sjanse. De har ikke råd til å bli avvist igjen, av noen som for eksempel Mark Hughes.

Nevnte Hughes, Martin Jol og Gerard Houllier nevnes som andre kandidater til jobben. I tillegg skal gamlesjef Kevin Keegan være aktuell, da i tospann med Alan Shearer.

- Jeg vet at fansen gjerne ser at Kevin Keegan kommer tilbake, men jeg ser ikke for meg Shearer som assistent. Hvis noen andre blir hentet inn må det være for å hjelpe Shearer, ikke omvendt, avslutter Robson.

Sir Bobby Robson var manager i Newcastle fra 1999 til 2004.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet