Gå til sidens hovedinnhold

Giganten som kan knekke Liverpool

- Det er bare å advare dem med en gang, sier Benfica-stjerne før kvartfinalemøtet i Europaligaen.

På strømpelesten er han 1 meter og 92 centimeter, og vekten som står hjemme på badet hans viser rundt 91 kilo hver morgen. Det var med andre ord mye spiss som Benfica fikk da de punget ut rundt 90 millioner norske kroner for å hente Oscar Cardozo.

Men det har også vist seg å være en glimrende investering for portugiserne. Denne sesongen har paraguayaneren vært brennhet i nærheten av nettet og i ligaen har han notert seg for 19 mål på 23 kamper. I Europa står han med syv på 11 matcher.

«Vær forsiktig. Han er livsfarlig. Han er Oscar Tacuara Cardozo», synger Benfica-fansen om sin juvel, riktignok på portugisisk.

Du kan følge Liverpool, samt få med deg høydepunkter fra alle kvartfinalene i Nettavisens livesystem fra 21.05.

Nest dyreste Benfica-spiller
Cardozo startet som de fleste fotballspillere karrieren i hjemlandet, og fikk sitt gjennombrudd da han bøttet inn mål for Club Nacional. 30 fulltreffere på 67 kamper var i hvert fall nok til å imponere Newell's Old Boys, som hentet ham i 2006.

I Argentina ble han også en umiddelbar suksess, og med fortsatt uttelling foran målet, var veien kort til landslagsfotball, og etter hvert altså kontrakt med en europeisk toppklubb, Benfica.

Han signerte for som nevnt rundt 90 millioner kroner (11,1 euro) og ble med det klubbens nest dyreste signering gjennom alle tider. Bare den nåværende Atletico Madrid-vingen Simao var dyrere, da han ble kjøpt for 13 millioner euro fra Barcelona.

I sin første sesong i klubben scoret han 22 mål på 44 kamper. Sesongen etter ble det 17 mål på 35 opptredener, og denne sesongen har han altså totalt banket inn 28 mål på 38 kamper.

- Scorer alltid i store kamper
To av disse kom i 5-0-seieren over stakkars Everton i Europaligaens åttendedelsfinale. Og torsdag er det byrival Liverpool som skal få slite med å stoppe måljegeren.

- Alle snakker om Torres, men vi har vår egen målkonge, Oscar Cardozo. Det er bare å advare Liverpool med en gang, han scorer alltid i store kamper, sier Benfica-forsvarer Luisao.

- Greit nok. Liverpool er kanskje favoritter før kampen, men vi er klare til å gi alt for å gå videre i denne turneringen, sier brassen.

Og det er faktisk ingen hvilken som helst utfordring de rødkledte fra Beatles-byen står overfor torsdag. Benfica er nemlig et lag som for tiden nekter å tape. Spesielt hjemme i Lisboa.

I tilegg til Cardozo har de også stjerner som Pablo Aimar, Angel Di Maria, Javi Garcia, Javier Saviola, og Nuno Gomes i troppen.

Laget er ubeseiret på de siste 25 kampene i alle turneringer, og på eget gress har de kun ett tap på de siste 12 månedene. I tillegg har ikke akkurat Liverpool imponert på bortebane etter årsskiftet. Laget har spilt mye uavgjort borte fra Anfield, og står kun med én borteseier i 2010. Den kom imidlertid nettopp i Europaligaen, borte mot rumenske Unirea i første utslagsrunde.

- Håper på at Gerrard
I Liverpool-leiren håper man derfor nå at kaptein Steven Gerrard skal ta ansvar, og sørge for at klubben kan mobilisere en skikkelig sluttspurt både i ligaen og i Europa fram til mai.

Manager Rafael Benítez tror den offensive midtbanemannen vil spille en nøkkelrolle i de gjenværende kampene.

- Kapteinen er helt sentral. Han skal gå foran med et godt eksempel, og jobbe beinhardt, slik at de andre kan følge ham. Det er utrolig viktig at Gerrard gjør dette nå, sier Benitez.

- Når et lag går inn i krigen så trenger de en leder. Men det er også viktig at lederen får støtte av de rundt seg. Vi må holde sammen som et lag, om vi oppnå de målene vi har satt oss.

Liverpool må imidlertid klare seg uten Alberto Aquilani i Portugal, siden italieneren er skadet. Også Martin Skrtel, Martin Kelly, og Fabio Aurelio er skadet. Maxi Rodrigues kan heller ikke spille, siden han allerede har spilt europacup for Atlético Madrid.

- Det blir en åpen affære
Benfica-trener Jorge Jesus har holdt kortene svært tett til brystet før oppgjøret på Estadio da Luz, men forsvarskjempe Luisao kan likevel røpe litt av hva som er planen mot Liverpool.

- Vi har to mål. Det ene er å stoppe Fernando Torres. Det andre er å score. Vi har troen på at vi kan klare det, og avansere.

- Dette blir nok uansett en åpen affære. Vi har ingen grunn til å frykte Liverpool, men vi respekterer dem, sier brassen.

PS. Da de to lagene møttes til åttendedelsfinale i Mesterligaen i 2006, var det Benfica som vant med 3-0 sammenlagt.

Kilder: Slbenfica.pt, Wikipedia, The Mirror, Liverpoolfc.tv.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken