(SIDE2): Den tekniske avdelingen hos den europeiske flyprodusenten Airbus har forespurt Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) om muligheten til å få lande sitt gigantfly Airbus A380 på flyplassen.

Må ha godkjennelse
Overfor Hangar.no, bekrefter OSL at Airbus har søkt om å få lande, men flyplassen må vurdere om de har mulighet å ta ned flyet. OSL må søke om dispensasjon for å få dette til. De har ikke godkjennelse for å ta ned såpass store fly, derfor har flyplassen nå søkt om tillatelse for dette.

Airbus ønsker å teste ut enkelte systemer på sitt fly i et kaldt klima. Gjerne så fort minusgradene viser seg på gradestokken ved vår hovedflyplass. Planen er å få Airbus A380 på norgestur så snart OSL har fått alle godkjennelser for å lande flyet.

Ifølge kilder hos Airbus er det kun et av flere alternativ det nå jobbes med. Noen tidsramme for turen til Oslo er ikke bestemt.

Uhell på veien
Nettstedet kan også melde om at ikke alt går etter planen hos Airbus.

Flyprodusenten har ikke hatt sin beste uke hva angår test av nye fly som skal leveres. Seks personer kom til skade under en testflygning med et Airbus A330 fly som skal leveres til Air Mauritius.

Les også: