Gå til sidens hovedinnhold

Gikk gjennom isen - ringte kona

Her ligger 54-åringen våt og kald etter at han gikk gjennom isen.

En 54 år gammel mann fra Gjerstad, som ved like før klokken 14.00 torsdag ettermiddag dro ut på isen ved Ormdalsstranda for å fiske, kan takke luftambulansen for at han er i live.

Om lag 100 meter fra land gikk nemlig mannen gjennom isen, men ble berget i siste liten av helikopteret. Sterkt nedekjølt ble han fraktet til sykehuset i Arendal, skriver Aust Agder Blad.

Mannen ble funnet liggende oppe på isen, og måtte dras inn til land.

Ringte kona
Da mannen gikk gjennom isen fikk han ringt til sin kone, og forklart hvor han befant seg.

AMK-sentralen i Arendal, som kort tid etter mottok nødmeldingen, sendte umiddelbart opp luftambulansen. Samtidig ble det slått full alarm ved de øvrige redningsetatene.

Et dykkerteam ble rekvirert fra Kristiansand, og brannvesenet og politiet i Risør rykket også ut.

Til å begynne med var det noe uklart hvor mannen befant seg. Den første meldingen gikk ut på at han skulle ha gått gjennom isen et sted i nærheten av Gjernes eller Omdalen.

Dette skapte naturlig nok en usikker situasjon, og da Luftambulansen oppdaget en person på isen i Ormdalsstranda, var man ikke sikker på om man faktisk hadde funnet rett person.

Det ble ført avklart senere da mannen var om bord i helikopteret. Først da ble hele aksjonen med samtlige redningsetater avblåst.

Vanskelig oppgave
For mannskapet om bord i luftambulansen ble aksjonen en vanskelig oppgave. Helikopteret kunne ikke lande på isen, men fant en landingsplass like ved.

Mannen klarte ved egen hjelp å åle seg innover mot land, men fikk hjelp av helikoptermannskapet og en annen person som kom til det siste stykket.

Deretter ble han båret om bord i helikopteret og gitt medisinsk behandling.

Etter det Aust Agder Blad får opplyst var mannen sterkt nedkjølt, men situasjonen skal nå være tilfredsstillende.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken