Gå til sidens hovedinnhold

Gilligan slutter i BBC

Hodene fortsetter å rulle i BBC. Fredag leverte den britiske stjernereporteren Andrew Gilligan sin oppsigelse etter massiv kritikk mot reportasjen som ledet til David Kellys død.

BBC bekreftet sent fredag at Andrew Gilligan har sagt opp sin stilling.

- Vi forstår at dette har vært en svært vanskelig tid for ham, sier en talsmann for den britiske rikskringkastingen til nyhetsbyrået Reuters.

I Gilligans reportasje ble det hevdet at den britiske regjeringen hadde «spritet opp» en rapport om Iraks ødeleggelsesvåpen.

Etter reportasjen ble det satt iverk den reneste heksejakt i det britiske forsvarsdepartementet. Våpeneksperten David Kelly ble avslørt som Gilligans kilde. Da hans navn kom ut i offentligheten, tok han sitt liv.

I rapporten fra Hutton-kommisjonen, som gransket Kellys død, blir Gilligan selv anklaget for å ha «spritet opp» sin reportasje.

Statskanalen BBCs nye direktør Mike Byford, som tok over torsdag etter at Greg Dyke gikk av, sa i sitt første intervju fredag at han ønsker raskt å skape «ro, stabilitet og lederskap» i den kriserammede mediebedriften.

Onsdag gikk også BBCs styreformann av.

(NTB-Reuters-AFP)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?