Gå til sidens hovedinnhold

Gir 60 millioner til Palestina

Norge blar opp 60 millioner kroner til samlingsregjeringen i Palestina.

- Vi håper dette bringer forsoning mellom Hamas og Fatah og forhindrer videre konflikter i de palestinske områder, sier utviklingsminister Erik Solheim til Nettavisen.

Han håper den økonomiske støtten styrker samlingsregjeringen.

- Det er svært viktig at flere land følger Norge for å dempe konflikten og å hjelpe fram fredsforhandlingene. Alle vet at den humanitære og økonomiske situasjonen i de palestinske er vanskelig, sier Solheim.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre håper midlene kommer de svakeste til gode.

- Vi håper vårt bidrag vil bidra til å dempe den sosiale krisen palestinerne nå gjennomlever, spesielt for de mange storfamiliene som er avhengig av én forsørger, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

De 60 millionene går til lønninger til ansatte i palestinsk sivil offentlig sektor.

- Den kritiske situasjonen i Gaza har mange årsaker, men sosial nød og fortvilelse har bidratt i negativ retning. Derfor er det særlig viktig at palestinske myndigheter mottar økonomisk støtte fra det internasjonale samfunn, sier Støre i en pressmelding.

- Det er viktig at ikke all støtte tar form av humanitær krisehjelp, men at vi også bidrar til å støtte driften av sentrale palestinske institusjoner som ledd i den palestinske statsbyggingen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis