Gå til sidens hovedinnhold

Gir bort millioner

Jo Nesbø gir bort store summer til en nyopprettet stiftelse.

(SIDE2): Forfatteren gir alle inntektene fra sin nye bok «Hodejegerne» til kampen mot analfabetisme blant barn verden over, skriver Dagbladet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg er jo egentlig ganske gjerrig, så her har Ålreit-Jo måttet overtale Gjerrig-Jo. Hvis jeg greier det bør andre også gjøre det, så kall det gjerne en oppfordring til andre som sliter med store overskudd, sier Nesbø til avisen.

Jo Nesbøs romaner er så populære at «Hodejegerne» kan sikre ham en inntekt på 14.4 millioner kroner . Førsteopplaget er på 120.000 og det kommer sannsynligvis mer, skrev Dagbladet mandag.

Han forklarer avgjørelsen sin slik:

- Det enkle svaret er at jeg ikke trenger mer penger.

En streit tyv
Nesbø har skrevet 12 bøker. «Hodejegerne» handler ikke om Nesbøs detektivhelt, Harry Hole, men hodejegeren og kunsttyven Roger Brown.

– Jeg har alltid vært fascinert av å stjele, jeg er bare litt for streit til å gjøre det. Men jeg har på en måte stjålet 1986 kroner fra Armani. Det er et Armani-tyveri som gir meg tilfredsstillelse, sier Nesbø til Side2.

LES VÅRT NESBØ-INTERVJU: Kastet alle hemninger

Som en av Norges bestselgende og dermed også mest inntektsbringende forfattere, både for seg selv og forlag og bokklubb, sier Nesbø at penger først og fremst gir en frihet til å styre ens egen hverdag.

Kommentarer til denne saken