Gå til sidens hovedinnhold

Gir gass med bensin

Hydro Texaco blir rød-grønne 7-Eleven-butikker. Reitan vil bruke 400 millioner på å pusse opp 100 bensinstasjoner.

Reitan Servicehandel bruker to milliarder på å kjøpe de 770 Hydro Texaco-stasjonene i Norge og Danmark.

NA24 - din næringslivsavis

- I Norge vil godt over 100 av de betjente stasjonene bli omgjort til 7-Eleven i løpet av kort tid, sier Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Servicehandel.

Og millionene renner inn.

- Vi kan allerede nå love at vi vil investere over 400 millioner kroner for oppgradering av eksisterende servicestasjoner, sier Reitan-sjefen.

Satser på fast-food
Han mener bilistene blir vinnerne av oppkjøpet.

- I tillegg til å selge bensin, vil 7-Eleven-konseptet gi bilistene noe nytt, blant annet et mer variert utvalg av hurtigmat, sier Reitan.

Hydro selger sine 50 prosent av Hydro Texaco i Norge og Danmark fordi bensinstasjondriften ligger et godt stykke unna kjernevirksomheten til Hydro.

- Vi ser en økt fokus på servicehandel innen bensinstasjonsbransjen, og det er et området Hydro ikke kan så mye om, sier informasjonssjef Kristin Brobakke i Hydro til NA24.

Prøver igjen
Reitan-familien har vært i bensinmarkedet før. I oktober 1997 hadde Reitan store ambisjoner om å bli stor på bensin, men lyktes aldri.

Reitangruppen inngikk derfor en leieavtale med nettopp Hydro Texaco i 2003 som overtok driften av Remas 35 bensinautomater fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

- Dette er et ledd i en strategi hvor Reitangruppen kvitter seg med alt annet enn det som defineres som kjernevirksomhet. Leieavtalen har ingenting med at vi ikke har tjent penger på bensin siden oppstarten i oktober 1997, sa prosjektansvarlig Magnar Møkkelgård i Reitangruppen til Adresseavisen den gangen.

Spesialister
Reitan Servicehandel, som spesialiserer seg på organisering og drift av franchisebasert virksomhet innen varehandel, overtar den totale virksomheten som tilsammen omfatter 770 Hydro Texaco- og Uno-X stasjoner. To tredeler av stasjonene er selskapseiet.

Salget, som også innebærer at Chevron selger sin eierandel til Reitan Servicehandel, er betinget av myndighetsgodkjennelse i begge land, forventes gjennomført i begynnelsen av fjerde kvartal 2006. Salget forventes ikke å ha vesentlig betydning for Hydros resultater.

Reitan forsikrer at den største endringen forhandlere og oljekunder vil merke innenfor oljevirksomheten, er selskapets nye navn YX.

350 nye ansatte
Hydro Texaco AS er eiet 50 prosent av Hydro og 50 prosent av det amerikanske oljeselskapet Chevron. Virksomheten omfatter distribusjon, markedsføring og salg av petroleumsprodukter samt butikkdrift ved bensinstasjonene. Reitan Servicehandel overtar samtlige medarbeidere i Hydro Texaco AS, 176 i Norge og 170 i Danmark, herunder også pensjonsforpliktelsene.


Her er et lite utvalg av det TV 2 Nettavisen skrev da Rema-Bensin kom på markedet:

Slutt på Rema-bensin
Satser på ubetjente bensinstasjoner
Rema-bensin fra i dagReklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken