Gå til sidens hovedinnhold

Gir måljegeren kjeft

Dame N’Doye blir trolig toppscorer i årets danske Superliga, men får nå likevel kjeft av trener Ståle Solbakken.

Oslo (ANB): Senegaleseren har gjort ikke mindre enn 21 mål for årets suverene danske seriemester så langt denne sesongen – sju flere enn i fjor. Mot SønderjyskE søndag ble det to nye fulltreffere.

Etter kampen var imidlertid ikke sjefen utelukkende full av lovord om spilleren som skal være et hett navn i flere europeiske toppklubber.

Solbakken mener 26-åringen den siste tiden har framstått en smule lat.

- N’Doyes arbeidsinnsats er ikke så stor som for eksempel i fjor høst. Han er skarp i feltet, men ellers løper han ikke så mye, sier den kommende norske landslagssjefen til den danske storavisen BT.

Vil ha tittelen
Solbakken bryr seg ikke nevneverdig om at spissen kan sikre seg toppscorertittelen i årets sesong.

- Det betyr ingenting for meg. Det kan godt være at N’Doye tenker på det, men for FC Københavns del har det ingen betydning, sier han.

Hovedpersonen selv er av en helt annen oppfatning.

- Jeg vil bli toppscorer. Sånn er det for alle spisser, og det ligger også i meg. Det er det jeg sikter etter nå, sier han.

Spørsmålet er nå om denne sesongens største mesterliga-overraskelse vil miste sin fremste måljeger foran neste sesong. Da sitter Roland Nilsson på trenerbenken, og svensken håper ganske sikkert på å ha N’Doye med i stallen.

Kan spille i England
Ståle Solbakken tror imidlertid senegaleseren har potensial i seg til å spille i en storklubb i Europa.

- Jeg tror at han kunne passe i en klubb som hører med i topp-10 i England, sier han til BT.

FC København har for lengst sikret årets danske seriegull, men fortsetter likevel å vinne kamper i Solbakkens avskjedssesong. I øyeblikket leder klubben ligaen med 29 poeng på OB. Fem serierunder gjenstår å spille. (ANB)

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken