Gå til sidens hovedinnhold

Gir Moyes skylden for fiasko-starten

Mener United-manageren ikke har samme effekt som sin forgjenger.

Manchester United har fått en svak start i Premier League, med bare 11 poeng på sine første åtte kamper.

I lørdagens kamp mot Southampton røk seieren to minutter før full tid.

Med det har David Moyes fått en fæl inngang på sin jobb i sjefsstolen på Old Trafford.

Ingen «Moyes-faktor»
Liverpool-legende og nåværende fotballekspert for Match of the day (BBCs fotballprogram) er klar på at United hadde stått med flere poeng dersom sir Alex Ferguson fortsatt hadde vært manager.

- Jeg synes ikke nødvendigvis United har vært noe dårligere spillemessig i år sammenlignet med hva de var i fjorårets ti første kamper. Problemet er at de har mistet «Fergie-faktoren». Det er ingen som frykter United lenger slik man gjorde da Ferguson var sjef, Moyes har ikke denne effekten, sa Hansen på lørdagens MOTD-sending skriver BBC.

Han mener det ikke er lenge til man kan utelukke United fra tittelkampen.

- Det sies at man ikke kan vinne tittelen på de ti første kampene, men du kan definitivt tape den. Et dårlig resultat til, så er de ute av tittelkampen, mener den tidligere Liverpool-stopperen.

Laget som betyr noe
David Moyes hevder på sin side at United ikke mistet skremme-effekten med Fergusons avgang.

- Sir Alex har en fantastisk historie, og erfaringen hans var selvfølgelig viktig. Men når alt kommer til alt er det spillerne på banen som har evnen til å skremme motstanderen, sier skotten, som altså har slitt med å få maksimalt ut av sine spillere så langt.

Etter det skuffende 1-1-resultatet haglet det igjen med kritikk mot Moyes, der spesielt byttene han gjorde underveis i kampen ble stilt flere spørsmål ved.

Tidligere Stoke-manager Tony Pulis tok imidlertid sin kollega i forsvar.

- David Moyes har tatt over en nesten umulig jobb, og han må få tid til å bygge dette sitt eget lag. Ingen bør skrike og rope om hans avgang. Jeg er sikker på at David er rett mann, sa Pulis til BBC.

Bragd
Sir Alex Ferguson sier i et intervju med Manchester Uniteds egen TV-kanal at det vil være en bragd for David Moyes å vinne et trofé.

- Om David vinner et trofé i sin første sesong, vil det være en fantastisk prestasjon, sa Ferguson til MUTV.

- Det spiller ingen rolle om det er ligacupen, FA-cupen, europacupen eller eliteserien.

Ferguson minnet om at det tok ham nesten fire år å sikre sitt første trofé som manager i Manchester United. FA-cupseieren i 1990 ga ham pusterommet han trengte til å forberede tittelrushet som skulle følge.

13 seriegull, fem FA-cupseirer, fire ligacupseirer og to mesterligatriumfer er blant hans bedrifter i de drøyt 26 årene han var manager på Old Trafford.

- Det er ikke lett å vinne ligaen år. Seks lag er i stand til å kjempe om tittelen, mener Ferguson

Kommentarer til denne saken