Gå til sidens hovedinnhold

Gir opp å få se DnB NOR-notatet

Kontrollkomiteen kommer ikke lenger med saken.

Oslo (NTB): Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget gir opp å få se det omstridte notatet fra stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor.

Fredag kveld fikk kontrollkomiteen statsminister Jens Stoltenbergs begrunnelse for hvorfor han ikke ønsker å offentliggjøre det omstridte notatet.

– Jeg konstaterer at statsministeren fremdeles står på sitt. Da kommer ikke vi lenger. Vi anser oss så langt som ferdig med saken. Nå får vi la den hvile til Økokrim og Kredittilsynet har sagt sitt, sier Ola T. Lånke (KrF) i kontrollkomiteen til NTB.

Det var Lånke som tok initiativ til å be Statsministerens kontor (SMK) om en begrunnelse for hvorfor stabssjefens notat er blitt unntatt offentlighet.

– Jeg synes statsministeren har gitt oss et bra svar som godt dokumenterer at SMKs praksis i denne saken er i tråd med det som har vært gjeldende praksis under tidligere regjeringer, sier Per-Kristian Foss (H) til NTB.

Det omstridte dokumentet inneholder statssekretær Schjøtt-Pedersens personlige nedtegnelser i forbindelse med hans samtaler med DnB NOR-sjef Rune Bjerke i tiden før regjeringen la fram sin krisepakke til bankene. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken