Gå til sidens hovedinnhold

- Gir oss ikke før alle er tatt

BRYN (TV 2 Nettavisen): Med sitt nye Kripos lover justisminister Odd Einar Dørum en tøffere kamp mot de kriminelle. - Vi gir oss ikke før alle er tatt, lover han.

Det var en kamplysten og stolt justisminister som offisielt åpnet Nye Kripos mandag formiddag.

- Det er nok kriminalitet å dele på i Norge, det er nok kriminalitet å bekjempe og det er nok å gjøre, konkluderte justisminister Odd Einar Dørum under åpningen i Kripos-lokalene på Bryn i Oslo.

Med Nye Kripos lover han at myndighetene vil føre en tøffere kamp mot landets kriminelle.

- Blir en utfordring
Nye Kripos erstattet gamle Kripos fra 1. januar, og hovedoppdraget til den nye enheten er kampen mot den grove, organiserte kriminaliteten.

- Dette arbeidet kommer ikke til å slutte før alle de kriminelle er tatt inn, sa Dørum. Han ønsket den nye enheten lykke til med den viktige jobben de nå står overfor.

Tilstede under åpningen var også den nye Kripos-sjefen, Odd Olsen Ingerø, politidirektør Ingelin Killengreen og visepolitimester i Nye Kripos, Siri S. Frigaard.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Det blir en stor utfordring, sier Olsen Ingerø til TV 2 Nettavisen. Han har vært politimester i til sammen 20 år, i Sør-Varanger, Fredrikstad og nå til slutt har han vært sysselmann på Svalbard.

- Min første viktige oppgave blir å få den nye organisasjonen på plass slik som forventet, men viktigst av alt blir kriminalitetsbekjempelsen, sier Olsen Ingerø.

- Norge med fordel
Justisministeren tror vi kommer til å oppleve en del organisert kriminalitet i årene som kommer.

- Jeg sa det også for ti år siden, for døve ører, og har i alle år kjempet for mer midler for å møte organisert kriminalitet. Jeg tror vi dessverre vil møte utfordringer på dette området i årene som kommer, sier Odd Einar Dørum til TV 2 Nettavisen.- Men fordelen vi har i Norge er at vi fortsatt har et ganske oversiktelig samfunn, sier Dørum.

Han presiserer at Nye Kripos ikke skal være et elitepoliti, men at enheten skal samarbeide tett med landets politidistrikt.

Og da han startet på sin tale under åpningen, presiserte han viktigheten av den nye enheten.

- Dette er en så viktig anledning at jeg har manus, sa Dørum og lo.

Kommentarer til denne saken