Gå til sidens hovedinnhold

- Giske må stoppe lekeautomater

Grønn Ungdom ber kulturminister Trond Giske gripe inn og stanse salget av leke-spilleautomater.

- Vi kan ikke akseptere at en kynisk bransje prøver å rekruttere spilleavhengige blant barn, sier talsperson Sondre Båtstrand i Grønn Ungdom ifølge en pressemelding.

Over hele landet selges det små kopier av spilleautomater som leketøy beregnet for barn. Dette har fått Grønn Ungdom til å reagere. Nå ber de kulturministeren gripe inn.

- Hjerterått
- Motivasjonen bak å lansere lekeautomater til små barn, kan neppe være noe annet enn å påvirke barn til å begynne å spille med virkelige penger etter hvert. Her tenker spillbransjen like langsiktig og hjerterått som når den internasjonale tobakksbransjen lanserer lekesigaretter for barn, sier Båtstrand.

Versting på spilleavhengighet
Grønn Ungdom, som er Miljøpartiets De Grønnes ungdomsparti, sier gevinstautomatene er verstingene i forhold til spilleavhengighet.

Mens automatene utgjør under halve spillomsetningen i Norge, har fire av fem som søker behandling automatene som hovedproblem, heter det i pressemeldingen.

- Uproblematisk
Ifølge importøren, BR-Leker, er lekeautomatene egnet for barn over tre år.

- Jeg synes det er uproblematisk å selge dette leketøyet så lenge vi ivaretar lovligheten og sikkerheten, sier direktør Henrik Gjørup i leketøyskonsernet BR-Leker til VG Nett.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken