Gå til sidens hovedinnhold

- Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig

Nyvalgt Unge Høyre-leder til frontalangrep på regjeringen og kulturminister Trond Giske. Se video!

(YEYE): Henrik Asheim (24) fra Akershus ble søndag valg til ny leder for Unge Høyre på ungdomspartiets landsmøte på Hamar. I sin takketale til landsmøtet gikk han til frontalangrep på den rødgrønne regjeringen. Se talen lenger ned i saken!

Møt Unge Høyres nye leder til nettmøte mandag klokken 12. Du kan sende inn spørsmål her!

Stemplet Giske som klåfingret
Kulturminister Trond Giske (Ap) og finansminister Kristin Halvorsen (SV) fikk en svært lite positiv omtale av den nye Unge Høyre-lederen..

- Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, og den eneste forskjellen på Kristin Halvorsen og en maskert raner, er at den maskerte raneren i det minste ikke prøver å lure deg til å tro at han raner deg for ditt eget beste, sa Asheim.

- Skifter statsråder som bleier
Asheim tok også opp ukens regjeringsendringer, hvor blant annet Senterpartiets leder Åslaug Haga valgte å trekke seg fra sitt verv som partileder og som statsråd for Olje- og energidepartementet.

- Det er tøft å være regjeringa for tiden. Nå har de begynt å skifte ut statsråder som barn skifter bleie, og veldig ofte har bleiene og statsrådene veldig mye til felles, slik startet Asheim sin tale før han gikk til angrep på kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV):

- Vi har en regjering som hadde to år med Øystein Kåre Djupedal som kunnskapsminister, før de endelig kastet ham og byttet ham ut med en mann som heter Bård Vegar. Det er som å ha en full ape til å styre butikken din i to år, og når du endelig oppdager at han ikke gjør noen ting, men bare ødelegger, så bytter du ham ut med en potteplante, lød kraftsalven Asheim ga Solhjell.

Så var det forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aaslands tur.

- Vi har også en forsknings- og høyere utdanningsminister som er så anonym at hun får Heidi Grande Røys (fornyings- og administrasjonsminister, SV, journ. anm.) til å virke som et fyrverkeri, sa Asheim.

Se Asheims angrep på Giske og regjeringen her:

HTML EMBED

- Mye rart
AUF-leder Martin Henriksen karakteriserer den nye Unge Høyre-lederens tale som «rar».

- Jeg synes den nye lederen for Unge Høyre sier mye rart. Blant annet, så er det å sammenligne statsråder med bleier vel ikke akkurat gnistrende politisk retorikk. Jeg håper ikke han skal gå rundt de neste årene og tro han er på en relativt usaklig skoledebatt, sier Henriksen til Yeye.

Han mener dagens tale bekrefter at det er store forskjeller mellom AUF og Unge Høyre.

- Generelt sett, så bekrefter han at Unge Høyre står for samme politikk som før, og viser de store skillelinjene mellom dem og oss. Han bekreftet at Unge Høyre skal fortsette å kjempe for mer marked og privatisering og for å svekke fellesskapsverdiene i samfunnet, sier AUF-lederen.

Henriksen lar seg heller ikke provosere av den nye Unge Høyre-lederen.

- Han forsøker å provosere, men det som irriterer meg mest, er at jeg ikke klarer å irritere meg så voldsomt mye over talen hans, sier han.

Tar over etter Isaksen
Asheim har de siste årene sittet som 1. nestleder i ungdomspartiet. Men da Torbjørn Røe Isaksen varslet at han ikke ville ta gjenvalg, ble Asheim innstilt som ny leder og søndag altså valgt til ungdomspartiets nye sjef.

Etter helgens landsmøte, ser sentralstyret i Unge Høyre slik ut:

Leder: Henrik Asheim
1. nestleder: Eivind Saga
2. nestleder: Stefan Heggelund
Sentralstyremedlem: Rikke Sjøberg
Sentralstyremedlem: Camilla Strandskog
Sentralstyremedlem: Rolf Erik Tveten
Sentralstyremedlem: Tina Bru

Siste 5 fra Yeye:
- Hollywood skyld i ungdomsgraviditet
Duften av stjernene
Gutter og jenter tenker ulikt
Lindex med kunstnerisk mote
Olsen-tvillingene blir smykkedesignere

Kommentarer til denne saken