De fire nettspillselskapene Expekt, Ladbrokes, Unibet og Betsson i «Ansvarlig spill» har gått gjennom egen etikk etter helgens avsløring av kundebehandlingsmetodene i nettspillselskapet Bet365.

VG skrev lørdag at Baasland «i stille perioder» ble tilbudt så mye som 250.000 kroner i «lokkebonus» for å spille hos Bet365 igjen - fordi de fryktet å miste ham som kunde.

Les mer om «Ansvarlig spill» her (ekstern lenke)

De fire selskapene har kommet frem til at det bare er nødvendig med litt «finpussing» og tar derfor avstand fra to kundebehandlingsmetoder, ifølge Stavanger Aftenbladet på nett.

– Det ene er systemet som holder tilbake utbetaling av premier, slik at pengene brenner i lomma og brukeren spiller dem bort. Det andre er at man lokker med bonuser til spesielt utvalgte kunder. Alle tilbyr vi bonuser, men der gikk det på gi store personlige bonuser til kunder som taper mye. Det opererer ikke vi med, sier markedssjef Hans Martin Nakkim i Betsson til avisen.

- Viktig
Overfor Nettavisen forklarer Nakkim:

- Vår målsetting er at kunder skal få penger på konto i løpet av 24 timer, dette er en viktig «hygienefaktor». Det andre er at man bryter ned kundemassen, ser på taperne og lokker dem tilbake til en aktiv spilltilværelse for 250.000 kroner. Det går ikke an!

Han mener spillfiaskoen til Bjarte Baasland er et særtilfelle:

- Jeg har ikke hørt om noe som ligner tilfellet Bjarte Baasland, og jeg er ganske oppgitt over at Trond Giske utnytter dette tragiske tilfellet til å slå politisk mynt. Det dette egentlig handler om er Giskes eget lovforslag som går på å forby banktransaksjoner til utenlandske nettspill-selskaper. Men det har han klart å flytte fokus. Norske myndigheter burde heller sette seg ned med seriøse aktører i bransjen for å finne effektive løsninger, og ikke bedrive symbolpolitikk.

Les også: Nettspillforslaget er klart
Les også: Baasland-saken skremmer Giske

Velkommen, Bet365
- Hva er du mest forundret over når det gjelder Baasland-saken?

- Det fins eksentriske millionærer som klarer å spille bort svimlende summer på kasino, men jeg er mest forundret over at man klarer å skaffe 70 millioner gjennom lån fra familievenner, uten noen form for dokumentasjon, sier Nakkim til Nettavisen.

Han ønsker Bet365 velkommen i den etiske familien:

- Bet365 er velkommen til å bli med oss, hvis de vil tilpasse seg vår etikk, sier Nakkim.