I sommer rant begeret over for næringsminister Trond Giske.

At Statkrafts tidligere styreleder Arvid Grundekjøn gikk ut med knallhard kritikk av Giske og næringsdepartementet, kunne ikke Giske tåle, og dermed ble Grundekjøn sendt på dør.

Nå har konflikten toppet seg igjen. I onsdagens «Politisk kvarter» i NRK ble det klart at Giske nekter å møte Grundekjøn til debatt om statens håndtering av det helstatlige selskapet.

I stedet sier Giske at han ikke vil prate om det som skjedde for 18 måneder siden.

- Testen ikke bestått
Hovedkonflikten mellom Statkraft og Næringsdepartementet er at førstnevnte vil beholde mer av overskuddet selv, til oppkjøp og en internasjonal satsing. En forespørsel til Næringsdepartementet for 18 måneder siden er ennå ikke besvart av ministeren, ifølge Statkraft.

- Man må kunne forvente en mer dynamisk dialog mellom eier og selskap. Testen på om statlig eierskap fungerer, den ble ikke bestått i dette tilfellet i hvert fall, sier Grundekjøn til NRK.

Giske mener også det burde vært tettere dialog på et tidligere tidspunkt, men han legger skylden på Statkraft-styret.

- Jeg gjør egentlig det. Jeg synes at et selskap som er 100 prosent eid av én eier, skal være i nær dialog med den eieren, sier Giske.

- Alt i vår makt
Det går Grundekjøn til å reagere.

- Vi har da også gjort alt som står i vår makt for å ha slik kontakt. Og dette ønsket om kommunikasjon ble kommunisert både til ministeren personlig, til embedsverket og det ble tatt flere initiativ for å få til diverse møter, sier han.

Kan tolkes som et nei
Giske mener på sin side også at det at staten ikke har sagt ja til Statkraft-styret, og samtidig opprettholdt den høye utbyttegraden i statsbudsjettene for 2009 og 2010, kunne tolkes som et svar.

Giske mener dette kan tolkes som et negativ svar.