Tidligere Lyn-strateg Stefan Gislason er ilagt karantene og mister dramaet om seriegullet i dansk fotball.

Det er hardt slag for Brøndby, som på langt nær har gitt opp kampen om å fravriste FC København og Ståle Solbakken ligatittelen.

FCK tok tilbake ligaledelsen med seieren over hovedstadsrivalen søndag – og den kampen kan vise seg å bli avgjørende på mer enn én måte. Underveis i kampen tråkket nemlig Stefan Gislason på FCKs Atiba Hutchinson – uten at dommeren fikk med seg situasjonen.

Videobevis
TV-bildene viste imidlertid situasjonen tydelig, og tirsdag satte disiplinærutvalget i Det danske fotballforbundet seg ned for å se nærmere på saken.

Utvalget konkluderte til slutt med at Gislason tråkket bevisst på Hutchinson og valgte å ilegge Brøndby-stjernen 30 såkalte karantenepoeng. I dansk fotball samler spillerne seg opp karantenepoeng – og utestenges etter å ha passert et visst antall.

Gislasons straff tilsvarer to kampers karantene. Samtidig har islendingen opparbeidet seg 72 karantenepoeng totalt denne sesongen. Det betyr at han utestenges i ytterligere én kamp.

Hard straff
Dermed mister den tidligere Lyn-spilleren ikke bare de to siste kampene i årets sesong, men også serieåpningen til høsten.

For Brøndby er Gislasons karantene dårlige nyheter. Med to kamper igjen å spille skiller det to poeng opp til ledende FCK. Dermed må klubben håpe at Solbakkens menn avgir poeng Esbjerg eller Randers – mens Brøndby selv plukker de seks gjenstående poengene.

Heller ikke OB er fullstendig hektet av i kampen om gullet, men med fem poeng opp til FCK skalmye gjøres om seriegullet havner på Fyn.

(ANB)