Gå til sidens hovedinnhold

Gislene frigitt

I Nigeria er alle de åtte kidnappede satt fri, etter å ha vært holdt som gisler siden fredag.

Alle de kidnappede jobbet på den norske riggen Bulford Dolphin, som opereres av Dolphin Drilling Ltd., et datterselskap av Fred. Olsen Energy ASA.

Tidligere idag ble to britiske fanger sluppet fri. Mens nå skal de resterende seks også være frigitt, melder Sky.

Seks briter, en amerikaner og en kanadier ble kidnappet av en bevæpnet gruppe fra en oljerigg utenfor den nigerianske kysten. De har vært holdt som gisler siden fredag.

Det har vært forvirring rundt hvor mange som er satt fri, og når det vil skje. Politiets talsmann Haz Iwendi sa først at alle åtte er frigitt. Senere i dag trakk han uttalelsen tilbake. Men nå skal alle åtte ha blitt frigitt.

Bekreftet frigitt

Ifølge Reuters bekreftet den britiske ambassaden frigivelsen av de to første britene. Nå bekrefter de også at alle skal være frigitt.

- De siste seks har blitt frigitt og jeg har forstått det som at alle er i god form, sa en talsperson for ambassaden.

NA24 - din næringslivsavis

Nigerianske myndigheter har forhandlet med kidnapperne. Iwendi vil ikke si om det er betalt løsepenger.

Kontantkrav ifølge MEND

Gruppen MEND (Movement for the Emancipation for the Niger Delta) har tidligere stått bak en rekke slike gisselaksjoner. De sier imidlertid at de ikke står bak denne aksjonen. De mener motivet bak gisseltakingen har vært å skaffe seg penger.

Oyo har kalt kidnappingen for en «misforståelse» mellom lokalsamfunnet og oljeselskapet, men har ikke villet utdype denne uttalelsen nærmere.

Nigerianske militante ser på kidnappinger som dette som ledd i en kamp for å sikre at oljeinntektene kommer innbyggerne i den sørlige delen av Nigeria til gode. Andre grupper har kidnappet oljearbeidere som forhandlingskort for å få flere arbeidsplasser eller bedre arbeidsvilkår. Kidnappingene har stort ett en fredelig utgang.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken