NAPOLI - LIVERPOOL 0-0:

Europaligaen er tydeligvis ingen prioritet for Roy Hodgson og Liverpool denne sesongen. Og om det ikke har vært klart tidligere, ble i det i hvert fall det i torsdagens møte med Napoli.

Anfield-klubben stilte et nokså B-preget mannskap, og virket heller ikke spesielt interesserte i å satse hardt framover.

Til Liverpools forsvar må det jo likevel nevnes at et uavgjortresultat i Italia ville gi laget et godt utgangspunkt med tanke på avansement fra gruppen, men det samles vel ikke akkurat på 0-0-kamper hos den tradisjonsrike engelske klubben.

Liverpool skapte lite
Første omgang på Stadio San Paolo ble i grunn en langdrøy affære uten mange store sjanser. Napoli var tidvis det førende laget, og skapte det som var verdt å nevne av sjanser.

Liverpool stilte uten både Steven Gerrard og Fernando Torres, og i stedet hadde unggutten Jonjo Shelvey, som kom fra Charlton i sommer, fått sjansen til å vise seg fram fra start av.

Men som så mange ganger tidligere denne sesongen var det en smule tynt framover for de røde, som så ut til å satse mest på langpasninger og dødballer, uten tellende resultat.

Napoli på sin side hadde sendt et på papiret meget sterkt lag på banen og de fleste vil nok huske spillere som Edinson Cavani, Marek Hamsik og Walter Gargano fra sommerens VM.

Det var også Hamsik og Cavani som var den største trusselen i italienernes offensive spill. Etter 18 minutter fikk førstnevnte en god mulighet etter en corner. Ezequiel Lavezzis hjørnespark skapte kaos inne i boksen, og ballen havnet til slutt på hode til Cavani ved bakerste stolpe. Headingen var imidlertid upresis.

Omgangens aller største sjanse kom helt på tampen. Cavani slo inn og Marek Hamsik fikk avsluttet. Ballen gikk forbi Pepe Reina, men på streken sto Paul Konchesky og fikk ryddet unna. TV-reprisen viste at ballen ikke hadde vært inne, og dommerteamet så ut til å være svært tilfreds med akkurat den avgjørelsen.

Misset kjempesjanse
Andre omgang fortsatte i samme sporet som første, og Napoli fortsatte å styre spillet i første halvdel av de siste 45 minuttene. Italienerne skapte også flere brukbare muligheter, uten å score.

Og det var fortsatt Cavani som var den skarpeste på topp hos Diego Maradonas gamle klubb, men det ble bare nesten for uruguayaneren på de ballene han fikk å jobbe med foran mål.

Det siste kvarteret kom Liverpool mer med i kampen, og kunne fort ha stjålet med seg alle tre poengene da Ryan Babel ble spilt flott fri på siden. Fra litt skrått hold avsluttet nederlenderen alene med Napoli-keeper Morgan De Sanctis, men det var burvokteren som gikk seirende ut av duellen med Liverpool-spilleren.

Ett poeng til hvert av lagene betyr at Liverpool topper gruppe K med fem poeng fra tre kamper. I gruppens andre kamp spilte Utrecht og Steaua uavgjort 1-1, noe som betyr at Napoli er nummer to i gruppen med sine tre poeng, det samme som Utrecht på plassen bak, mens rumenerne ligger sist på tabellen med sine to poeng så langt i høstens gruppespill.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED