Gå til sidens hovedinnhold

Gjemte mobil i rumpa

Mannen (30), som sammen med sin samboer er siktet for overgrep på fire tenåringsgutter, gjemte en mobil mellom rumpeballene og fikk dermed ringt venner som fjernet viktige bevis.

Etter å ha blitt pågrepet og siktet for overgrep, ble mannen ransaket før han ble ført til cellen. Men politiet hadde oversett mobiltelefonen han hadde smuglet med seg mellom rumpeballene. Den brukte han til å ringe fra cellen mens han var alene. Han fikk to venner til å bryte seg inn i huset hans og fjerne flere gjenstander, blant annet et digitalkamera. Kameraet ble senere funnet, men uten minnebrikken. Vennene er nå siktet for å ha motarbeidet etterforskningen.

Politiet tror minnebrikken kan inneholde bilder som dokumenterer at samboerparet hadde seksuelt samvær med tenåringsguttene. Flere av guttene skal ha forklart i avhør at paret tok bilder mens de hadde sex med dem. Politiet bekrefter til Bergens Tidende at de leter etter den forsvunne minnebrikken.

Mannens forsvarer, Jannicke Fløystad, sier mannen mener det ville vært en fordel for ham hvis brikken var blitt funnet.

- Han angrer på at han fikk kameraet fjernet, men var grepet av panikk fordi han trodde det inneholdt bilder av privat karakter. Disse ønsket han ikke at politiet skulle få, sier Fløystad til BT.

I ettertid har politiet innsett at det var en tabbe å ikke starte umiddelbar ransakelse av boligen til samboerparet, etter at de var pågrepet.

30-åringen og hans 26 år gamle samboer ble pågrepet i begynnelsen av desember og varetektsfengslet i fire uker. Sunnmøre tingrett forlenget i går varetektsfengslingen for 30-åringen med to nye uker. Midthordland tingrett bestemte i går at mannens 26 år gamle samboer skulle løslates, men politiet påkjærte kjennelsen. Kvinnen sitter derfor fortsatt i varetekt, i påvente av lagmannsrettens avgjørelse i saken.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken