Gå til sidens hovedinnhold

Gjengvoldtatt etter katastrofen

Etter at flodbølgekatastrofen hadde gjort den 17 år gamle jenta foreldreløs og hjemløs ble hun brutalt voldatt av seks menn. En FN-talsmann advarer om økt vold mot kvinner og barn.

Etter at katastrofen har gjort over en million mennesker husløse og drept mer enn 30.000 mennesker, er det det umiddelbare behovet for nødhjelp som står øverst på dagsordenen i Sri Lanka.

Likevel øker bekymringen for de psykologiske ettervirkningene av katastrofen etter at en nasjonal organisasjon for beskyttelse av barn har rapportert om tilfeller av seksuell mishandling i leire som huser titusener av hjemløse.

Hjemløs og foreldreløs
Bare timer etter tsunamien hadde gjort henne hjemløs og foreldreløs ble den 17 år gamle jenta angrepet og voldtatt av seks menn i Galle-området på Sri Lanka, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Området syd på øyriket er blant de hardest rammede. Foreldreløse barn er særlig utsatt i flyktningeleire, men 17-åringen skal ikke ha befunnet seg i en flyktningeleir da angrepet fant sted.

Flere rapporter om mishandling av barn i etterkant av katastrofen blir nå etterforsket.

- Ikke uvanlig
Ifølge en FN-talsmann er slike hendelser ikke uvanlig i tider med konflikt og katastrofer.

- I etterkant av flyktingeproblemer og sjokk ser man økende mishandling og vold mot kvinner og barn, sier Ted Chaiban, som leder UNICEF i Sri Lanka til AP.

Kommentarer til denne saken