OSLO (NTB og Nettavisen): - Herr Snowden, du har tidligere jobbet med etterretning, slik jeg også gjorde. Vi kan prate fag, sa president Vladimir Putin da han innledet sitt svar til spionsiktede Edward Snowden på direktesendt TV torsdag.

Snowden deltok i «På tråden med Vladimir Putin», en over tre timer lang utspørring. Her avviste Putin at Russland masseovervåker egne borgere.

Via videolink

I programmet kan det russiske folk stille spørsmål til presidenten, og Snowden slapp til mot slutten via videolink.

Les også: - Det er ingen russiske soldater i Øst-Ukraina

Snowden ville vite om Russland har et NSA-lignende overvåkingsorgan som de brukte på egne borgere.

Spionsiktet

USA siktet Snowden for spionasje etter at han lekket graderte opplysninger om det omfattende overvåkingsprogrammet PRISM til avisene The Guardian og The Washington Post. Mens noen ser Snowden som en varsler, har ledende politikere i USA kalt ham en forræder. Han fikk asyl i Russland i fjor og befinner seg et sted i landet.

- Ikke som i USA

– Vi har lover som beskytter borgere. Man må ha tillatelse til å forfølge enkeltindivider. Et slikt overvåkingssystem er ikke tillatt ihenhold til loven, ulikt USA, svarte Putin på Snowdens spørsmål.

Mest om Ukraina

Store deler av spørretimen, som sendes direkte på en rekke nasjonale TV- og radiokanaler, dreide seg om situasjonen i Ukraina.

VIDEO: Se videoopptak med utspørringen der Putin svarer Snowden.

HTML EMBED

- Bare tull

Putin avviste at det er russiske soldater som nå opererer i Øst-Ukraina.

- Det er bare tull. Det er ingen russiske soldater i Øst-Ukraina, sa Russlands president Vladimir Putin da han stilte til intervju torsdag, melder Russia Today.

Putin bekreftet i TV-programmet at russiske soldater var på Krim før folkeavstemningen som førte til at Russland annekterte Krim. De var der "for å gi støtte til lokale forsvarsstyrker", sa han ifølge Russia Today.

Putin sa at myndighetene i Kiev bør ta en prat med de lokale innbyggerne for å håndtere problemet i Øst-Ukraina, ikke sende stridsvogner.

Les også:

Tre drept, 13 skadd ved militærbase

Putin mener NATO tvang ham til å handle

Tror tredje verdenskrig er i ferd med å bryte ut

HTML EMBED