Gå til sidens hovedinnhold

Gjør endringer etter Krogh-fadesen i OL

Etter kritikk fra utøverne.

SORIA MORIA (Nettavisen): Landslagstrener i sprint Arild Monsen er klar på at landslagsledelsen skal bli tydeligere i uttaksprosessen i sesongen som kommer.

Bakgrunnen skal være vrakingen av Finn Hågen Krogh på sprinten i Sotsji-OL. Krogh hadde i utgangspunktet fått beskjed om at han skulle få gå sprinten, men forlot OL uten å delta i et eneste løp.

- Vi har tatt det opp på evalueringen at forskjellige uttaksrutiner må bedres i fremtiden. Utover det, er det ingen sure miner. Jeg prøver å se fremover og legge det bak meg. Det blir ikke noe bedre av å dvele og tenke for mye på det som skjedde i OL, sier Finn Hågen Krogh til Nettavisen.

- Unngå misforståelser
Sprinttrener Monsen er klar på at ledelsen har hørt på Krogh og de andre utøverne.

- Jeg har allerede på første møte med gutta gjort ting helt klart. Dette handler om kommunikasjon. Det handler om å kommunisere hvordan sesongen ser ut, hvilke renn som blir viktige og hvilke renn som ikke blir viktige, sier Monsen til Nettavisen.

- Jeg kommer også til å bruke skjønn i uttakingen. En person som tar OL-gull har overhodet ikke sikret seg plass i et VM neste år, men vedkommende har helt klart lagt et bra utgangspunkt. Sånn tenker jeg, og det har jeg sagt til løperne. Det synes de er helt greit. Når ting blir kommunisert direkte og greit, blir ting mye greiere, forklarer Monsen.

Mens flere utøvere virket usikre med tanke på OL-uttaket forrige sesong, skal ledelsen nå være klarere gjennom hele sesongen på tingenes tilstand.

- Da håper vi å unngå misforståelser og at folk går og lurer. Vi håper å unngå de situasjonene vi hadde i år. Det er ingen som er tjent med det. Det er ingen god situasjon, sier Monsen.

Krogh på sprintlaget
Forrige helg ble landslaget for 2014-2015-sesongen offentliggjort. Der ble det klart at Finn Hågen Krogh bytter plass med Pål Golberg, og går over til sprintlaget.

Det tror Krogh kan være en god løsning for hans utvikling.

- Det er lite dramatikk bak det. Jeg har gått bra i sprint, og har også hatt gode allround-resultater, men jeg tror treningsgruppen som er på sprintlaget passer meg bedre med tanke min utvikling. Sånn sett er jeg veldig positiv til å være på sprintlaget. Man må tenke på seg selv, til tross for at det er kjedelig å forlate gutta på laget. Det er for mitt eget beste, sier forklarer Krogh.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OL-vrakingen motiverer
Han gir imidlertid ikke opp satsingen på distanseløp.

- Jeg blir ikke noen ren sprinter. Målet neste sesong blir fortsatt 15-kilometer friteknikk i VM og lagsprint. Jeg tar ikke noe karrierevalg om at jeg nå skal bli sprinte, forteller 23-åringen.

Selv om OL ble en enorm skuffelse for finnmarkingen forrige sesong, finner han i det minste én positiv ting i vrakingen - motivasjon.

- Ja, det er klart. . Man har lyst til å slå tilbake og vise at man er god nok til å få gå mesterskap. Det kommer sikkert til å ligge i bakhodet mitt å trigge meg i resten av min skikarriere, sier Krogh avslutningsvis.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken