Gå til sidens hovedinnhold

- Gjør som i sommer, Phillip, så får du være med

Klar beskjed fra landslagsledelsen til Phillip Sjøen.

Tirsdag neste uke skal landslagsledelsen for hopp velge ut de seks hopperne som skal representere Norge under verdenscupåpningen i Klingenthal.

Hoppkometen Phillip Sjøen var Norges beste hopper på plast i sommer, men torsdag fortalte han Nettavisen at han fryktet å bli vraket til åpningsrennet i Tyskland.

Årsaken var en melding fra landslagsledelsen om at de ikke nødvendigvis kun tar ut de hopperne som hopper lengst, men heller de som er «hensiktsmessig» riktig å ta ut.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener unggutten ikke har grunn til å bekymre seg, så lenge han hopper like godt som i sommer.

- Dersom Phillip fortsetter å hoppe slik han gjorde på sitt beste i sommer, ville ikke jeg vært veldig bekymret om jeg var Phillip Sjøen. Jeg ville heller bekymret meg om hvordan man kan sørge for å forbedre seg hele tiden i forhold til det fantastiske nivået han var på i sommer, sier Bråthen til Nettavisen.

Viser til Schlierenzauer
Landslagshopperne samles neste uke i Midtstuen hvor det skal avgjøres hvem som får bli med til verdenscuprennet i Tyskland.

Bråthen forklarer at det skal mye til om de beste i Midtstuen ikke blir tatt ut.

- Det skal mye til for at vi ikke tar ut de beste, men det kan være vurderinger som er gjort på individuell basis, som går på at vi mener at utøveren kan ha bedre av å bruke litt mer tid på trening, sier Bråthen.

Sportssjefen viser til sesongen da Gregor Schlierenzauer fikk sitt store gjennombrudd i verdenscupen. Den gangen stilte østerrikeren ikke i verdenscupåpningen.

- Han var istedet på Lillehammer og trente fordi østerrikerne mente at Kuusamo kanskje ikke var den mest hensiktsmessige plassen å debutere i verdenscupen. Han hadde også gjort det bra i noen Sommer Grand Prix-renn, og alle var klar over at han var én av verdens beste skihoppere. Men da han ikke stilte i verdenscupåpningen, så forstod vi det sånn at det var fordi at østerrikerne ønsket å gi ham en positiv opplevelse i verdenscupen så tidlig som mulig. Sjansen for det var større i verdenscup på Lillehammer enn i en vindfull bakke i Nord-Finland. Dette er noe vi har med i vurderingen når vi skal ta ut lag, forklarer Bråthen.

Tenker langsiktig
Landslagstrener Alexander Stöckl sier at mellom 10 og tolv hoppere kjemper om de plassene på verdenscuplaget som skal til Klingenthal.

Østerrikeren forklarer at de tre-fire beste hopperne på trening kommer til å få bli med til Tyskland, mens det kan bli gjort individuelle vurdering med de hopperne som kjemper om de to siste plassene.

- Det er viktig at vi finner en løsning hvor vi føler at det er hensiktsmessig at de blir med. Hvis en av våre bedre utøvere hopper så dårlig at han må kjempe om en plass, er det kanskje lurt at han blir hjemme og trener litt lenger. Vi tenker litt mer langsiktig med noen av dem som er på grensen til å ikke komme med, sier Stöckl til Nettavisen.

- Under verdenscupen på Lillehammer, som nærmer seg veldig, har vi nasjonal gruppe. Det betyr at vi kan fylle opp laget med de som ikke er med i de første rennene. Vi har også kontinentalcupen hvor det blir viktig å gjøre det bra, slik at vi får enda en ekstra plass til hoppuka, forklarer landslagstreneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Sjøen så ganske bra ut
Stöckl sier også at så lenge 18 år gamle Sjøen presterer slik han gjort på plast i sommer, er han helt sikkert sikret en plass på laget som skal til Klingenthal.

- Jeg så han hoppe nå nylig, og det så ganske bra ut. Han har sjanser til å få være med. Hvis han hopper slik han gjorde i sommer grand prix, er han helt klart med, sier Stöckl.

Verdenscupen i hopp starter med kvalifisering fredag 21. november.

Norge slet i åpningsrennet forrige sesong. Da ble Ole Marius Ingvaldsen beste nordmann på en 13. plass.

Kommentarer til denne saken