Gå til sidens hovedinnhold

- Glad bjørnen er skutt

Bjørnen som ble skutt i Engerdal i natt ble felt på jordet til stortingspolitiker Ola Gløtvold (Sp). Det var sønnen som først oppdaget den ubudne gjesten.

- Han hørte lyder da bjørnen var i ferd med å ta seg inn på jordet, og sprang med det samme for å varsle gjeterne, sier Gløtvold til TV 2 Nettavisen.

Bjørnen forsynte seg med en av Gløtvolds sauer inne på jordet onsdag denne uken. Sp-politikeren søkte straks om fellingstillatelse, men fikk avslag samme kveld.

-Jeg fikk beskjed om å sørge for vakthold, og berge sauene på den måte, sier Gløtvold.

Nødverge
Gjetere fra det lokale sauavlslaget holdt derfor vakt over Gløtvolds sauer både natt til torsdag og natt til fredag. Da den fire år gamle brunbjørnen kom på ny visitt natt til i dag måtte den bøte med livet.

En engerdøl i slutten av 30-årene er avhørt av politiet og har status som siktet for å ha felt fredet vilt, heter det i en pressemelding fra Hedmark politidistrikt.

Gløtvold er glad bjørnen er skutt.

- Ja, det er jeg. Jeg føler meg mye tryggere. Det var en nødvergesituasjon, sier Sp-politikeren.

Bonde på heltid
Gløtvold hadde i dag sin siste dag på Stortinget. Nå pakker han sammen i Oslo, og vender hjem til Engerdal som heltidsbonde. Han er forberedt på at han fortsatt må gjete sauene for å hindre at de blir tatt av bjørn.

- Det er obesrvert flere bjørner på ulike steder til samme tid de senere årene, sier han.

Bjørnen som ble skutt på jordet til Gløtvold veide mellom 130 og 140 kilo, og skal nå undersøkes av Direktoratet for naturforvaltning.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken