Gå til sidens hovedinnhold

- Glad for å slippe ny krig

Lyn dropper søksmålet mot Morgan Andersen.

Det opplyser klubben på sin hjemmeside onsdag. Det betyr at klubben ikke anker boten på 250.000 kroner klubben fikk av Norges Fotballforbund etter Mikel-saken.

- Styrene i FC Lyn Oslo og Lyn AS behandlet tirsdag denne uken spørsmålet om en eventuell anke, samt hvorvidt klubben skulle forfølge saken rettslig overfor tidligere daglig leder. For å sikre ro rundt klubben, slik at arbeidet og ressursbruken fremover disponeres i henhold til fremtiden og ikke historien, har styrene vedtatt at saken ikke ankes, skriver klubbleder Erik Langerud.

- Fornuftig
Lyn dropper også det varslede søksmålet mot tidligere klubbdirektør Morgan Andersen.

- Klubben innleder heller ingen rettslig prosess mot tidligere leder, skriver Langerud.

Morgan Andersen var ikke klar over Lyns beslutning da Nettavisen ringte.

- Dette var det mest fornuftige utfallet, også for Lyn som klubb, sier Andersen.

- Personlig er jeg glad for å slippe en ny kamp. Man ønsker jo ikke å krige. Man vil jo være venner og løse ting på en fornuftig måte, legger han til.

Andersen, som nå jobber i Stjernen ishockeyklubb, legger imidlertid ikke skjul på at han er lei seg over måten saken ble startet på.

- Erklærte egentlig krig
- Hvis det var sånn at Lyn på noen måte ønsket at jeg skulle bidra med på boten, så burde det normalt skjedd via dialog. Ikke med en pressemelding lagt ut på klubbens hjemmeside. Når man gjør det på den måten erklærer man egentlig krig, sier han.

Han tror Lyn-fansen har betydd mye for at klubben nå dropper søksmål.

- Trykket fra fansen har utvilsomt betydd mye. Bastionen er en viktig faktor for at klubben skal overleve. Det er viktig å ha dem med seg. Ikke mot seg. Når de da har gitt uttrykk for at de vil gå videre, så tror jeg det har hatt betydning for klubbens avgjørelse.

- Jeg ser også hvilke utfordringer Lyn som klubb har nå, og hvis Lyn overlever som Tippeliga-klubb skal folk være glade for det. Det er på det de må bruke ressursene sine - ikke på å gå i krig med meg. De er i akutt pengenød. Det må de altså bruke tiden sin på.

Lyn-direktør Erik Langerud innrømmer at fansens mening har betydd mye i saken.

- Helt klart. Vi har hatt god dialog med fansen, og lyttet til deres innspill. Selv om vi prinsipielt mente at vi kunne forfølge saken overfor ham, så endte det etter en grundig behandling likevel på at det var viktig for klubben å se fremover, sier han til Nettavisen.

- Morgan sier at han er lei for hvordan denne saken startet...

- Hva han mener om det har jeg ingen kommentar til, men alt dette har vært oppe til grundig behandling. Dette har heller ikke vært noen greie mellom Morgan og meg. Jeg har ikke hatt noen agenda mot ham. Vi drifter denne klubben som vi mener den bør driftes, og vi har to meget profesjonelle styrer. Beslutningene tar der de skal tas, og strategier er gjennomboret, påpeker Langerud.

- Får Morgan Andersen julekort fra Lyn i år?

- Ingen får julekort fra Lyn i år.

Uavklart med Chelsea
Morgan Andersen innrømmer uansett at trusselen om Lyns søksmål har vært en ekstra belastning.

- Ja. Når det blir stor oppmerksomhet så er det i seg selv en stor belastning.

Mikel-saken er imidlertid ikke avsluttet for Andersens del. Kampen mellom Chelsea og østfoldingen pågår fortsatt i England. Andersen har kommet med sin versjon, og det engelske rettssystemet ser nå på det hele.

- Men jeg kjenner ikke lover og regler der, og vet ikke hva som skjer videre i den saken.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken