Gå til sidens hovedinnhold

- Glad jeg ikke er Gunnar

Klokken 14 i dag faller dommen. Da offentliggjør Gunnar Pettersen hvilke 16 spillere som blir med til VM.

HAUKELANDSHALLEN (Nettavisen): NORGE – SVERIGE 22-35: Lørdag fikk Rune Skjærvold beskjed om at han kan pakke VM-kofferten.

- Det har ligget i kortene hele tiden at han skulle være med, sier Gunnar Pettersen til Nettavisen.

Seks kjemper om tre plasser
Samtidig sa han at det bare blir to målvakter blant de 16 han tar med til Tyskland. Det betyr at seks spillere kjemper om tre plasser i troppen.

Målvaktene Ole Erevik og Lars Olav Olaussen slåss om å få bli Steinar Eges makker. Hvis ikke Eges skade mot Sverige gjør at Pettersen revurderer planen med to målvakter. På venstrevingen er det Jan-Richard Lislerud Hansen og Thomas Skoglund som er duellantene, mens på motsatt side står det mellom Eivind Ellingsen og Lars Erik Bjørnsen.

Amerikansk uttak
I utgangspunktet la Pettersen opp til amerikansk uttak i Umbro-cup, men etter den slette innsatsen mot Sverige, revurderte han den planen.

- Det spørs om vi ikke skal se litt bort fra denne kampen her. Det ville vært litt urettferdig mot dem som slåss om en plass, innrømmer landslagssjefen.

Det er spesielt Lars Olav Olaussen fornøyd med.

- Hvis dette var et amerikansk uttak, så tror jeg ikke at jeg skal sitte og vente ved telefonen etter det kvarteret jeg spilte, smiler han.

- Gunnar har det verst
De som sitter på pinebenken, innrømmer at det blir noen tøffe timer frem til de får dommen.

- Det har vært mye tenking frem og tilbake den siste tiden, så det skal bli godt å bli ferdig med det. Endelig få vite om en er med eller ikke, sier Jan-Richard Lislerud Hansen.

Eivind Ellingsen forsøker å ha et avslappet forhold til uttaket, og mener landslagssjefen er den som vil ha mest å gruble på i natt.

- Jeg er glad jeg ikke er Gunnar. Jeg tror han har det mye verre enn jeg har det, gliser han.

Hans konkurrent, Lars Erik Bjørnsen, var kanskje den eneste som hadde grunn til å være fornøyd etter den svake forestillingen mot Sverige.

- Etter denne kampen er jeg litt ekstra spent, innrømmer Kragerø-spilleren.

- Jeg bør være med
Ellingsen håper på VM-plass, men han forstår det dersom han ikke blir tatt ut.

- Hvis Lars blir tatt ut til VM, så er det høyst fortjent. Det mener jeg, innrømmer han.

En som ikke vil svelge et avslag like lett, er Ole Erevik. Bidasoa-målvakten storspilte mot Portugal lørdag, og mener selv at han hører hjemme i VM-troppen.

- Jeg synes jeg bør få være med. Jeg har fått mesterskapserfaring gjennom de to siste mesterskapene, og jeg spiller til daglig i Spania. Der møter jeg verdensspillere et par ganger i uken, som vi også vil møte i VM, sier han.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser