Manchester United gikk 734 millioner kroner i underskudd forrige regnskapsår, til tross for en omsetning på 929 millioner. Siden Glazer-familien overtok driften av klubben i 2005 har de påført Old Trafford en gjeld på over sju milliarder kroner.

Mandag avslørte nyhetsbyrået Bloomberg at de amerikanske eierne vil betale ned høyrentelånet på over to milliarder kroner innen utgangen av november.

Den forhatte forretnigsfamilien kan dermed komme litt nærmere godfoten til United-supporterne, som har lagt eieren for hat etter de mange økonomiske problemene.

- Klubbens penger ikke brukt
Det er imidlertid høyst uvisst hvor pengene kommer fra. Glazers sliter med kjøpesenterne sine i USA og skal ha en gjeld på nærmere elleve milliarder kroner.

Det ble spekulert i om det er Uniteds egne midler som står for nedbetalingen, men dette avkreftes av både Glazer-familien og klubbens styre.

- Styret har fått med seg spekulasjonene i pressen den siste tiden. Styret kan bekrefte at ingen av klubbens penger er blitt brukt, sies det i en pressemelding, ifølge united.no.

Dermed gjenstår disse mulighetene: refinansiering, frisk kapital eller salg av andel. Altså kan Glazers ha tatt opp andre lån, solgt unna andre deler av businessen sin, eller - og mest oppsiktsvekkende - ha solgt en del av Manchester United til en tredjepart.

- Bare si sannheten
Manchester United Supporters' Trust (MUST), som er en protestgruppe med et fastsatt mål om å hente klubben tilbake i britisk eierskap, krever at amerikanerne avslører hvor pengene kommer fra og hva fremtidsplanene er.

- Nå er det på tide at Glazers endelig forteller sannheten om hva som skjer med Manchester United, og hvilke planer de har. Hva har de å skjule? Ingen flere hemmeligheter, ikke noe mer tull. Bare si sannheten til supporterne, sier MUST-leder Duncan Drasdo i en pressemelding.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED