24 år gamle Yacine Brahimi ble mandag kåret til årets spiller for 2014 i Afrika. Det er supportere fra 207 ulike nasjoner som har stemt fram Brahimi.

Porto-spilleren vant kåringen foran profiler som Gervinho, Vincent Enyeama, Pierre-Emerick Aubameyang og Manchester City-stjernen Yaya Toure.

Toure, som vant prisen i 2013, var nok også i år av mange sett på som den store favoritten, med en svært god vårsesong for City bak seg. Den lyseblå klubben gikk som kjent til topps i Premier League forrige sesong.

Prisvinner Brahimi har i 2014 spilt for spanske Granada, før han i sommer ble solgt til Porto for 6,5 millioner euro. Der har han gjort sin saker bra.

24-åringen var også sentral da Algerie kom seg til åttedelsfinale i sommerens fotball-VM i Brasil. Han er den første fra Algerie som vinner denne prisen.

- Det er en stor ære, sier han ifølge Portos nettsider.

- Jeg ønsker å dedisere denne prisen til alle i Algerie og alle nasjoner i Afrika. 2014 har vært et stort år for meg og nå ønsker jeg å ta dette videre og vinne trofeer med Porto. Jeg vil takke klubben, trenerne og medspillerne mine.

Brahimi har nettet seks må på 15 kamper siden overgangen til Porto. De fleste husker nok hat tricket mot BATE i Champions League i høst.

Mange store stjerner har tidligere vunnet denne prisen. George Weah, Jay-Jay Okocha, Didier Drogba og Samuel Eto'o er blant de som har vunnet prisen.