Gå til sidens hovedinnhold

Glemt i Spania, ønsket av Start

Spanias største avis har tatt en meget grundig gjennomgang av både spekulasjoner og faktiske overganger i spansk fotball. Men kommet utenom Tore André Flo. Det gjorde ikke Start. Les alt om lagene her.

Eliteserielederne var tvert i mot svært interesserte i å hente stryningen.

- Flo hadde det vært morsomt å få hit. Men agent Gunnar Martin Kjenner ga beskjed om at norgesretur er uaktuelt for Flo nå, sier sportlig leder i Start, Trond Are Gjone til Fædrelandsvennen.

Avisen, Madrid-baserte Marca, har ikke nevnt at Malaga tidligere denne måneden viste interesse for den norske spissen. De har imidlertid nevnt en hel del annet. Så om du er interessert i å vite hva som skjer i spansk fotball foran neste sesong, bør du vurdere videre scrolling.

Athletic Bilbao:
Mistet både Asier Del Horno (Chelsea), Santi Ezquerro (Barça), og treneren Valverde. Har hittil ikke maktet å hente gode erstattere.

Atletico Madrid:
Går en spennede sesong i møte. Den meritterte argentinske treneren Carlos Bianchi (tidligere stor suksess med Boca Juniors) er hentet inn, og kommer garantert til å styrke laget offensivt. Har spissene Kezman (Chelsea), Saviola (Barcelona), Baptista (Sevilla), Luque (Deportivo) og Berbatov (B. Leverkusen) i søkelyset.

Har dessuten signalisert interesse for bulgareren Petrov og det argentineren D'Alessandro (begge Wolfsburg), samt argentinske Luciano Galletti (Zaragoza). Leieavtalen med spissen Salva (Valencia), som imidlertid ikke hadde en stor sesong i fjor, avsluttes.

Barcelona:
Den regjerende La Liga-mesteren har allerede forsterket midtbanen med Ezquerro (Athletic - kantspiller) og Van Bommel (PSV - sentral midtbane). Riquelme har gått til Villarreal, mens midtbanespilleren Gerrard skal prøve lykken i Monaco. Fortsatt usikkert hva som skjer med Saviola, den tyrkiske keeperen Rustu, og brassen Rochemback - som alle var på utlån forrige sesong.

Barca har signalisert interesse for Henry (Arsenal), stopperen Gabriel Milito (Zaragoza), Luque (Deportivo), kantspilleren Joaquín (Betis) og Diego Lugano (Sao Paulo).

Real Betis:
Hadde en strålende sesong i fjor, og førsteprioritet har vært å beholde de beste spillerne sine (først og fremst Joaquin og spissene Edu og Oliveira). Er imidlertid interessert i backen Cicinho (Sao Paulo) - som har spilt for Brasil i prøve-vm.

Deportivo la Coruña:
En epoke er over på Riazor ettersom Caparrós (som har hatt stor suksess med Sevilla) har overtatt treneransvaret etter Irureta. Samtidig har veteranene Fran og Mauro Silva takket for seg. Spissen Pandiani (Uruguay) er tilbake fra lån i Birmingham, men ellers har klubben ennå ikke forsterket laget i særlig grad. Stopperen Andrade (Portugal) er dessuten linket til klubber i Premier League.

Har viste interesse for både Jon Dahl Tomasson og franskmannen Dhorasoo i Milan, og også den israelske playmakeren Benayoun (Racing), brassespissen Baiano (Málaga), Cani (Zaragoza), Robson Ponte (B. Leverkusen) og keeperne Bizarri (Valladolid) og Moya (Mallorca).

Español:
Stor suksess for lillebror i Barcelona i fjor, og laget ser ganske uendret ut foran neste sesong. Interessert i Celades (R.Madrid) og Albert Riera (Girondins Bordeaux).

Getafe:
Drabantby-laget fra Madrid var en stor overraskelse i fjor, og treneren Quique Sánchez Flores (karriere som back i både Valencia og Real Madrid) skal i år få orden på sakene i Valencia. Bernd Schuster, som fikk sparken i Levante, er hentet inn som ny trener.

Spissen Paunovic (Atlético) er ny tilvekst i angrepet, men har mistet viktige spillere som Albiol (Valencia), Gabi (Atlético), Kome (Mallorca) og Gallardo (Sevilla). Ønsker å låne det argentinske stortalentet Messi fra Barcelona.

Malaga:
I motsetning til hva norske medier har antydet, har Marca ikke ført opp Tore Andre Flo som sannsynlig erstatter for brassen Amoroso som vender tilbake til Brasil. Derimot er Salva (Valencia - i fjor på utlån til Atletico) og Javi Guerrero (Racing Santander) nevnt som mulige erstattere. Ellers ikke store endringer fra i fjor.

Mallorca:
Reddet plassen med et skrik i fjor, men har ennå ikke fornyet laget i særlig grad. Ute etter Pandiani (Deportivo), som under et tidligere lånopphold var en suksess på ferieøya.

Osasuna:
Hentet keeperen Ricardo fra Manchester United, mens fjorårets sisteskanse Richard Sanzol forsvinner. Ellers få endringer.

Racing Santander:
Ser svekket ut foran neste sesong, særlig hvis også spissen Javi Guerrero og/eller playmakeren Benayoun forsvinner. Backen/kantspilleren Mario Regueiro - som Manchester United viste interesse for tidligere i år - har gått til Valencia. Klubben er interessert i den argentinske midtbanespilleren Romagnoli (Cruz Azul), og også spissene Darío Silva (Sevilla) og Maxi López (Barcelona).

Real Betis:
Hadde en strålende sesong i fjor, og førsteprioritet har vært å beholde de beste spillerne (først og fremst Joaquin og spissene Edu og Ricardo Oliveira). Sevilla-klubben er imidlertid interessert i backen Cicinho (Sao Paulo) – som har spilt for Brasil i prøve-vm.

Real Madrid:
Som vanlig er etter endt sesong, har en en rekke spillere blitt linket til San Bernabeu - men foreløpig er ingen nye fjes blitt offisielt presentert. Rubén og kantspilleren Miñambres har imidlertid vendt tilbake etter lånopphold i henholdsvis Albacete og Español. Midtbanespilleren Celades og andrekeeperen César (til Zaragoza) kommer til å forlate Bernabeu. Offisielt har klubben vist sin interesse for både Luis Amaranto Perea (Atlético og Colombia) og Sergio Ramos García (19 år, Sevilla), to av fjorårets beste forsvarspillere i La Liga. Det samme gjelder forsvarspillerne Carlos Diogo (River Plate og Uruguay) og Diego Lugano (Sao Paulo og Uruguay).

Midtbanen ønskes forsterket av enten Emerson (Juventus), Steven Gerrard (Liverpool), Pablo García (Osasuna og Uruguay) eller Michael Ballack (Bayern), og/eller kantspillerne Joaquín (Betis) og José Antonio Reyes (Arsenal). Supertalentet Robinho (Santos og Brasil) eller Julio Baptista (18 mål for Sevilla i La Liga i fjor) kan bli dette årets spisskjøp.

Real Sociedad:
San Sebastian-klubben ser ut til å miste den viktige kantspilleren Karpin, men får muligens ballfordeleren Arteta (med en fortid i skotske Rangers) tilbake fra lån i Everton. Ellers er klubben interessert i å hente ex-Leeds-back Ian Harte og Alberto Rivera fra Levante. Ballfordeleren Rivera var Levantes kaptein og klart beste spiller i fjor, men kunne ikke forhindre at klubben rykket ned fra La Primera.

Sevilla:
Mister den dyktige treneren Caparrós (Deportivo), Juande Ramos tar over. Ny er også keeperen Andrés Palop, som lenge har spilt andrefiolin for Canizares i Valencia. Interessert i spissen Luis Fabiano (Porto og Brasil) og midtbanesliteren Pablo García (Osasuna og Uruguay).

Valencia:
Forårets nedtur skal snus av Quique Sánchez Flores, som i fjor hadde stor suksess med Getafe. Laget er allerede klart forsterket foran neste sesong; først og fremst med kantspilleren/backen Mario Regueiro (Racing), midtbanespilleren Edu (Arsenal), Kluivert (Newcastle) og den målfarlige spissen David Villa (Zaragoza) - som Liverpool tidligere har vist interesse for.

Uvisst hva som skjer med Salva, Jorge López og de los Santos - alle tre var på utlån forrige sesong (de to første til Mallorca, Salva til Atlético). Men Valencia ser ut til å ville forsterke ytterligere, og har vist interesse for Figo (Real Madrid), Perea (Atlético), Kromkamp (Az) og Berbatov (B. Leverkusen).

Villarreal:
Det viktigste var å få ordnet overgangen til Riquelme (som hadde vært på lån fra Barcelona), og denne er nå fullført. Mister keeperen Reina til Liverpool, og har vist interesse for den spanske backen Josemi - som ikke har slått til på Andield Road.

Zaragoza:
Har kjøpt keeperen César fra Real Madrid, men har mistet den viktige toppscoreren Villa til Valencia. Sergio García (Barcelona, i fjor på utlån til Levante) kan bli erstatteren hans, og også Real-spissen Portillo og Racing-spissen Javi Guerrero har blitt nevnt. Kan bli vanskelig å følge opp fjorårets fine sesong, særlig hvis også argentineren Luciano Galletti forsvinner. Celades (Real Madrid) kan i så fall bli hentet inn som hans erstatter. Ingen av de nyopprykkede lagene - Alavés, Cádiz og Celta - ser ut til å forsterke lagene sine særlig i sommer, og kan nok gå en tøff sesong i møte.

Kilde: Marca.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken