Gå til sidens hovedinnhold

God natt, England

Arsenal er Englands siste håp i Champions League, men oppgaven ser blytung ut i München i kveld.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Hjemmelagene innfrir i Sverige
V65 Bjerke: En ultimat banker
V4 Bollnäs: En bergenser ordner opp

Ukens midtukekupong består av de to siste returoppgjørene i åttendedelsfinalene i Champions League og av returoppgjørene i åttendedelsfinalene i Europa League. I tillegg er det funnet plass til en kamp fra engelsk Conference og en sjelden kamp fra gresk fotball. Bonuspotten ble utløst sist søndag og dermed er det ikke mer enn ca 170 000 kroner i bonuspotten denne onsdagen. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Bayern München - Arsenal
Kjempefordel Bayern München etter 3-1 i det første møtet på Emirates. For andre gang på 25 seriekamper denne sesongen, slapp Bayern inn to mål denne sesongen da Fortuna Düsseldorf klarte å score to ganger mot dem lørdag, men Bayern rodde i land en 3-2 seier. Har opparbeidet seg en oppsiktsvekkende 20 poengs ledelse i Bundesliga og er kanskje den aller største favoritten til sluttseieren i Champions League denne sesongen. Sterke 10-2-1 hjemme på Allianz Arena i serien. Franck Ribery og Bastian Schweinsteiger mister begge kveldens kamp, det samme gjør Boateng.

Arsenal har ikke vært i aksjon siden forrige søndag da laget tapte byderbyet mot Tottenham 1-2. Men fikk en håndsrekning av Liverpool i helgen da Liverpool slo Tottenham 3-2 i serien. Dermed er det fortsatt sju poeng opp til Tottenham i Premier League og Arsenal har da i tillegg en kamp til gode. Formen er helt på det jevne og bortetallene i Premier League viser 5-5-4. Monreal får ikke spille Champions League, og Sagna er heller ikke med i kveld.

Bayern må selvsagt ikke vinne denne, men vi har svært liten tro på at Arsenal sjokkerer i München i kveld. H.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

2. Malaga - Porto
Malaga var heldige som slapp unna med 0-1 i det første møtet, etter blant annet 1-17 i avslutninger og 2-11 i cornere. Lider litt av Champions League-eventyret i hjemlig liga og har ikke bedre enn 2-3-1 på de seks siste seriekampene. Fine 7-4-3 på hjemmebane. Eliseu og Portillo er begge uaktuelle i kveld, men Julio Baptista er tilbake.

Porto må være et forbilde for de fleste andre lag i Europa. Til tross for at stjernene selges unna hver eneste sesong, dukker det nye opp og Porto har voldsom erfaring fra denne type oppgjør. Har fortsatt ikke tapt i hjemlig liga (17-5-0 totalt) og 6-4-0 på bortebane, men er faktisk to poeng bak Benfica likevel. Ingen spesielle problemer for Porto.

En kamp som kan bikke alle veier dette, men vi har en feeling av at Porto går videre til kvartfinalen. HUB.

3. Telford United - Gateshead
Hjemmelaget ligger helt sist på Conference-tabellen med sine 30 poeng og har ni poeng opp til sikker plass når laget har ni seriekamper igjen å spille. 0-3-7 på de ti siste seriekampene og med den farten tar altså laget tre poeng til i løpet av de ni siste, og Telford ser ut som en sikker nedrykker i øyeblikket. Kun to hjemmekamper er vunnet (2-8-9).

Motstander Gateshead er også involvert i bunnstriden, men har tre poeng ned til Barrow som ligger fjerde siste. Meget spesielle 41-41 i målforskjell og har blant annet fire mindre baklengsmål enn Mansfield på andreplass, men scorer altså også veldig lite. 4-5-9 på bortebane og formen viser brukbare 3-0-3 på de seks siste.

Telford vinner ikke fotballkamper lenger, men spiller mye uavgjort på bortebane. Vi tror ikke Gateshead taper denne. UB.

4. Asteras Tripolis - Platanias
Returkamp i kvartfinalen i den greske cupen. Klar fordel Asterias ettersom laget snudde 0-1 til 2-1 seier i bortemøtet. Er faktisk helt oppe på andreplass i serien med sine 50 poeng, men det er hele 16 poeng opp til den suverene serielederen Olympiakos. Meget sterke 7-2-1 på eget gress.

Platanias har altså en svært tøff oppgave foran seg i kveld. Etter fire strake seire i serien, ble det 1-2 hjemmetap for PAOK sist helg. Meget svake 2-2-9 på bortebane.

Hjemmelaget må ikke vinne denne, men har altså kun tapt en hjemmekamp denne sesongen. HU.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

5. Zenit St. Petersburg - Basel
Ingen enkel oppgave for sterke Zenit dette etter å ha tapt 0-2 i Sveits, der Basel scoret 2-0 målet på overtid. Oppstart etter vinterpausen i den russiske serien med bortetap for Rubin Kazan, men holder fortsatt en fin tredjeplass der og har åtte poeng opp til serieleder CSKA Moskva. Er normalt sterke hjemme (5-3-2). Luis Neto (f) ble utvist i det første møtet og soner følgelig karantene her.

Basel har fått opp dampen i hjemlig liga og søndag så over 27 000 begeistrede hjemmetilskuere at Basel tok sin femte seier på de seks siste seriekampene da Young Boys ble slått 3-0. Men fortsatt er det to poeng opp til serieleder Grasshoppers. Bunnsolide 9-3-0 hjemme i Basel, betydelig mer moderate 4-4-3 på bortebane. Fabian Frei returnerer etter karantene, nå må imidlertid Serye Die (m) sone karantene.

Ingen umulig oppgave for Zenit dette, og vi garderer ikke hjemmeseieren. H.

6. Rubin Kazan - Levante
Målløst i det første møtet i Spania der begge lagene måtte avslutte med ti mann. Oppstart i den russiske serien søndag med 1-0 seier hjemme mot Zenit St. Petersburg. Ligegr på 6. plass i serien, men har kun fire poeng opp til nevnte Zenit på 3. plass. Brukbare 6-1-3 på hjemmebane.

Vi trodde på en målrik affære når Levante tok imot Getafe søndag, men Levante spilte sin andre målløse kamp på fire dager. Holder 10. plassen på tabellen og er havnet litt i ingenmannsland der. Har sin klare styrke på hjemmebane (7-2-4), borte er det lenger mellom høydepunktene (3-4-7).

Vi liker ikke å stole på russiske lag i Europa, de har gjentatte ganger vist at de kan alle varianter, men Levante viser tegn til formsvikt nå. H.

7. Inter - Tottenham
Det er nesten utrolig at Inter er så høyt som nummer fem på Serie A-tabellen, det har svingt voldsomt denne sesongen. Etter 0-3 i første møte i London sist torsdag, ble det ny nedtur med 0-1 tap hjemme for Bologna sist søndag. Står overfor en rimelig håpløs oppgave her, men helt umulig er det kanskje ikke siden Tottenham må unnvære Gareth Bale (karantene).

Tottenham tapte som ventet bortemøtet mot Tottenham søndag og er hardt matchet for tiden. Hang i tøylene i forrige runde borte mot Lyon, men Dembeles utligningsmål (kom mer eller mindre fra intet) berget avansement for Tottenham.

Håpløs kamp å vurdere dette og her må vi bruke alle tegn. HUB.

8. Chelsea - Steaua Bucuresti
Strålende opphenting av Chelsea i FA-cupens kvartfinale borte mot Manchester United søndag etter at laget tidlig kom bakpå 0-2 og i sluttminuttene var faktisk Chelsea nærmest seieren, men det endte altså 2-2 og omkamp venter på hjemmebane. Ikke like bra i bortemøtet mot Steaua sist torsdag, der laget måtte tåle 0-1 tap.

Steaua Bucuresti tapte 0-2 i første kamp borte mot Ajax i forrige runde, men vant returmøtet hjemme med samme sifre og avanserte etter straffesparkkonkurranse. I gruppespillet var rumenerne ubeseiret på bortebane. Leder den hjemlige serien med tolv poeng når tolv serierunder gjenstår og har fine 7-2-2 borte der.

Chelsea blir naturligvis storfavoritter her, men de utlignet altså først på overtid i hjemmemøtet med Sparta Praha i den forrige runden og i overkant store favoritter her. Vi utelukker ikke helt at Steaua kan avansere. HU.

9. Newcastle - Anzhi Makhachkala
Strålende utgangspunkt for Newcastle etter at laget klarte 0-0 i første møte sist torsdag i Moskva. Måtte ha hjelp av overtiden for å slå Stoke i Premier League søndag (2-1) og tok trolig det endelig steget vekk fra nedrykkstriden da (ni poeng ned til Wigan på øverste nedrykksplass nå). 8-1-6 er tallene hjemme på St. James Park.

Anzhi startet opp igjen den russiske serien i helgen ved å tape 0-2 borte for Mordovja. Holder en sterk 2. plass der og har fem poeng opp til serieleder CSKA Moskva, men har ikke bedre enn 4-3-3 på bortebane. Tapte blant annet 0-1 borte for Liverpool i gruppespillet i denne turneringen i fjor høst.

Vanskelig kamp å vurdere dette og vi føler vi må bruke alle tegn. HUB.

10. Lazio - Stuttgart
Lazio fortsetter å imponere i Europa League og tok en råsterk 2-0 seier borte i første møtet. I forrige runde ble tyske Borussia Mönchengladbach eliminert på overbevisende vis. I hjemlig liga har imidlertid Lazio underprestert i det siste og søndag ble det 0-2 tap hjemme for Fiorentina og står med meget svake 1-2-5 på de åtte siste der.

Heller ikke Stuttgart viser form for tiden og søndag ble det tap 0-1 hjemme for Hamburger SV i Bundesliga. Er helt nederst på formtabellen der og står med meget svake 1-1-6 på sine åtte siste seriekamper, men har fortsatt åtte poeng ned til Augsburg på kvalifiseringsplassen. Er faktisk bedre borte (5-2-6) enn hjemme (3-3-6).

Klar fordel Lazio dette altså og vi tror ikke italienerne roter vekk denne. H.

11. Bordeaux - Benfica
Oppkomlingen Bordeaux opp mot meget rutinerte Benfica. Benfica vant første oppgjør 1-0 og har matchvinnerne i slike oppgjør. Etter fire strake tap i hjemlig liga, ble det endelig en trepoenger igjen for Bordeaux da meget svekkede Bastia ble slått 1-0 søndag. 5-6-3 på hjemmebane for Bordeaux.

Benfica opplever voldsom suksess i hjemlig liga og har smått utrolige 14-4-0 på sine atten spilte seriekamper der. Men har likevel ikke mer enn to poeng ned til Porto på 2. plass. Bunnsolide 9-2-0 på bortebane. Imponerte med seier både hjemme og borte mot Bayer Leverkusen i første sluttspillrunde.

Vi har svært liten tro på at Bordeaux lykkes her og tror bortelaget også vinner returmøtet. B.

12. Fenerbache - Viktora Plzen
Vi trodde sterkt på Viktoria Plzen i det første møtet, men alle eventyr har som kjent en slutt og tsjekkerne tapte overraskende 0-1. Formsterke Fenerbache står med 4-0-1 på sine fem siste seriekamper og innehar 3. plass i Tyrkia, kun fire poeng bak serieleder Galatasaray. Sterke 8-2-3 på hjemmebane i Istanbul.

Viktoria Plzen leder den hjemlige ligaen etter 12-5-2 totalt og 7-2-1 på bortebane. Gjorde en råsterk første sluttspillrunde ved å slå sterke Napoli både borte og hjemme.

Tyrkiske lag er som vanlig ikke til å stole på, men normalt ender dette med avansement for hjemmelaget. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 13.03.2013 20:40
1. Bayern München - Arsenal H
2. Malaga - FC Porto U B
3. AFC Telford United - Gateshead U B
4. Asteras Tripolis - Platanias Chanion H U
5. Zenit St. Petersburg - Basel H
6. Rubin Kazan - Levante H
7. Inter - Tottenham H U B
8. Chelsea - Steaua Bucuresti H
9. Newcastle United - Anzhi Makhachkala H U
10. Lazio - VfB Stuttgart H
11. Girondins Bordeaux - Benfica B
12. Fenerbahce - Viktoria Plzen H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 13.03.2013 20:40
1. Bayern München - Arsenal H
2. Malaga - FC Porto H U B
3. AFC Telford United - Gateshead U B
4. Asteras Tripolis - Platanias Chanion H U
5. Zenit St. Petersburg - Basel H
6. Rubin Kazan - Levante H
7. Inter - Tottenham H U B
8. Chelsea - Steaua Bucuresti H U
9. Newcastle United - Anzhi Makhachkala H U B
10. Lazio - VfB Stuttgart H
11. Girondins Bordeaux - Benfica B
12. Fenerbahce - Viktoria Plzen H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken