Gå til sidens hovedinnhold

- God nok for Norge

- Morten Moldskred er god nok for landslaget, sier Steinar Nilsen etter to nye mål av spissen.

COLOR LINE STADION (Nettavisen): AAFK-TROMSØ 1-3

Et skadeskutt Aalesund-lag spilte ingen dårlig kamp hjemme på Color Line, men det var en mann de oransje ikke kunne stoppe.

Det var Tromsø-spiss og tidligere AAFK-spiller Morten Moldskred. Han scoret to av Tromsøs tre mål.

- Det er alltid gøy å score mål, men det er klart det er litt spesielt i dag. Jeg har spilt for AaFk før, så det sier jo seg selv, kommenterer Moldskred overfor et samlet pressekorps.

Også i fjor scoret Moldskred mot sin tidligere arbeidsgiver. Da scoret han 0-1-målet allerede etter seks minutter i 2-3-seieren i Ålesund.

- Det var nok enda mer spesielt å score og vinne mot dem i fjor, innrømmer han.

(Se høydepunkter fra kampen i videovinduet. Saken fortsetter under)

252424

Skadeplaget
Kontrastene er store. Moldskred spilte i AaFk fra 2003-2005, men slo aldri helt til og ble solgt til Adeccoligaklubben Haugesund. Grunnet skader spilte han faktisk ikke en eneste kamp for de helhvite, og i 2006 gikk ferden videre til Tromsø.

Han ble da hentet av sin tidligere Aalesund-trener Ivar Morten Normark, og mange lurte nok på hva Tromsø tenkte på. Men gamblingen lønte seg, for nå bøtter sunnmøringen inn med mål i Tippeligaen og ingen i Tromsø tviler på Moldskreds kvaliteter.

- Jeg ble solgt til slaktepris, humrer Moldskred.

- Jeg var heldig, og all ære til Tromsø for at de hentet meg.

Nilsen imponert
- Det er morsomt at Morten får det til om dagen, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen, og utdyper:

- Han er veldig flinkt til å time løpene sine i boksen, han tør å utfordre og så avslutter han med begge bein. Alle som har spilt midstopper vet hvor kjedelig det er.

Nilsen tror også at Moldskred har godt av å spille sammen med en så rutinert og god spiller som Sigurd Rushfeldt.

- Sigurd kan gamet, og Morten har lært mye av å spille samen med han, forteller Nilsen.

Moldskred var kanskje Tippeligaens beste spiller i fjor høst, og scoret hele 13 mål i spann med Sigurd Rushfeldt. I vinter slet han igjen med skader, og begynte ikke å trene før i midten av april. Nå er imidlertid storformen i anmarsj.

- Jeg har jobbet hardt for å komme i form igjen, medgir Moldskred og erkjenner at det har vært nødvendig med en del egentrening.

-God mentalitet
Steinar Nilsen mener nå at eleven er god nok for landslaget.

- Men det legger jeg meg ikke noe oppi, det er opp til Åge Hareide, sier Nilsen, som likevel trekker fram mentaliteten i Tromsø-laget som noe landslaget kan trenge.

- Det har jeg ikke ofret en tanke, men det er klart at det hadde vært artig. Det er en guttedrøm, sier hovedpersonen selv.

Etter lørdagens kamp er Tromsø på medaljeplass, men Steinar Nilsen sier at laget ikke har noe overordnet mål.

- Vi tar en kamp om gangen, men det er klart at vi har et lite mål om å ende på øvre halvdel.

- Jeg er knakende godt fornøyd med tre poeng i dag, og jeg er veldig fornøyd med måten vi opptrer på på bortebane. Vi går for seier, og vi tørr å ta vare på mulighetene, sier Nilsen.

- Blir det litt feiring i kveld eller?

- Vi skal iallfall ikke hjem før klokka ti, gliser Nilsen, og insinuerer til at det ikke bare blir inntak av vann utover kvelden.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken