Gå til sidens hovedinnhold

God start på børsdagen

Børsuken har startet bra i Asia. Også på Oslo Børs var det positivt

Samtlige asiatiske børser er i positivt terreng mandag morgen. To timer før stengetid er Singapores STI opp 1,16 prosent og i Japan er Nikkei-indeksen opp 1,34 prosent. I Kina er Shanghais composite-indeks opp 1,01 prosent og Hong Kongs Hang-Seng-indeks er opp hele 2,76 prosent.

Børsen i Seoul holdt stengt mandag på grunn av helligdag.

Også på Oslo Børs var det positivt mandag morgen. 10 minutter etter børsstarten var Hovedindeksen opp 1,2 prosent til 370,8 poeng. Det gode budet på Aker Drilling var med på å dra opp den norsk børsen, hvor alle tungvekterne startet dagen i pluss.

Sjekk børsen her:

Japan klarer seg bedre enn ventet
Det er flere grunner til oppgangen. For det første kom det gode nyheter fra Japan. Landets bruttnasjonalprodukt har sunket mindre enn myndighetene fryktet i tiden etter jordskjelvet og tsunamien. Økonomien krympet med 0,3 prosent i kvartalet april - juni. Analytikerne forventet mye verre tall.

Japans eksportindustri klarer seg også overraskende bra til tross for en sterk yen, skriver Marketwatch.

Fredag avsluttet børsene i Europa og USA med oppgang etter overraskende sterke amerikanske detaljhandelstall.

Vil lage euro-obligasjoner
Et stort spenningsmoment denne uken er om den tyske forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy makter å bli enig på et krisemøte tirsdag.

Sarkozy ønsker å få Merkel med seg på et opplegg som går ut å samle europas statsgjeld gjennom opprettelsen av euro-obligasjoner.

Kommentarer til denne saken