Gå til sidens hovedinnhold

- Godset hadde alt trykket opp gullskjerf og laget banketter

Per Joar Hansen med stikk til Strømsgodset etter søndagens dramatiske tippeligarunde.

ROSENBORG - VIKING 2-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Gullkampen lever for fullt. Det ble klart etter en meget dramatisk tippeligarunde søndag kveld.

Rosenborg var vel vitende om at de måtte vinne mot Viking på Lerkendal for å være med i gullkampen inn i siste serierunde, og mål av Alexander Søderlund og Tobias Mikkelsen ble avgjørende for trønderne.

Da Strømsgodset spilte 0-0 mot Tromsø på Alfheim, ble det klart at norsk fotball står overfor en høydramatisk sesongavslutning om en uke. Nå er det bare ett poeng som skiller Strømsgodset og Rosenborg.

- Allerede trykket gullskjerf
Etter kampen kom Rosenborg-trener Per Joar Hansen med et stikk til gulltørste drammensere.

- Dette blir en helt annen situasjon for Strømsgodset. Gullet har allerede vært delt ut i 14 dager, de har allerede laget banketter, trykket opp gullskjerf og gull-luer. De har sikkert ordnet seg balkongplasser de skal stå på og feire gullmedaljene, sier Hansen til Nettavisen.

- Det er ikke lurt å selge skinnet før bjørnen er skutt?

- Det er aldri lurt i fotball. Jeg har vært med så lenge, og det kommer til å skje ting på søndag, sier RBK-sjefen.

- Tull og tøys
Det er dermed ikke vanskelig å forstå at Perry ikke vil planlegge noen gullfeiring før siste runde.

- Vi kommer ikke til å ha noe slik tull og tøys, sier han med klar henvisning til Drammen.

Nå er det helt åpent hvem som blir årets seriemester, skal vi tro Perry.

- Før denne runden vurderte jeg gullsjansene våre til å være 20 prosent. Nå tror jeg det er 50/50, sier Hansen.

I seriefinalen om en uke spiller Rosenborg borte mot Lillestrøm, mens Strømsgodset møter Haugesund på Marienlyst. Det er bare å finne frem beroligende medisin med en gang for dem som heier på enten Godset eller RBK.

- Godset fremstilt som Barca
Stefan Strandberg var en fornøyd herremann i pressesonen etter kampen.

- Det var slik vi ville ha det. Vi var gode i perioder i dag, men det var ikke noen toppkamp av oss. Vi møtte et godt lag, tok tre poeng og vi kommer til å vinne neste helg. Godset skal få kjenne presset, de skal slå Haugesund om de vil ha gullet, sier Strandberg til Nettavisen.

Da forsvarskjempen ble konfrontert med Perrys uttalelser om at gullet allerede har vært utdelt i 14 dager, klarte ikke Strandberg motstå å komme med et par meldinger i retning Drammen.

- Det har vært mye snakk. Hele Fotball-Norge håper Godset vinner, og Godset har spilt Barcelona-fotball hele veien, mens vi har spilt som et middels 2. divisjonslag, sier Strandberg sarkastisk til Nettavisen.

Men han legger til at han ikke bruker mye energi på å irritere seg over alle som roser Strømsgodset.

- Det er helt ok, vi bryr oss ikke så mye om det. Folk får si hva de vil, det skiller bare ett poeng på tabellen, så det har vel ikke vært så stor forskjell på lagene, sier Strandberg.

- Er det feil å si at du er litt lei Godset-opphausingen?

- Jeg har mange gode kompiser i Godset, Stefan (Johansen) og Ola (Kamara) og sånn, så det går helt fint. De fortjener all rosen de har fått, og det er velfortjent, men folk snakker kanskje litt vel mye dritt om oss, sier han.

- Alt å vinne
Nå mener han presset ligger fullt og helt på skuldrene til Strømsgodset.

- Godset er fortsatt soleklare favoritter. De har gullet, slik det er nå, og de har alt å tape. Vi har alt å vinne, mener Strandberg.

Alexander Søderlund spilte en god kamp og scoret 1-0-målet mot Viking. Han var meget fornøyd da han møtte pressen etter kampen.

- Dette var som bestilt. Akkurat det vi trengte. Dette var det beste som kunne skjedd, og det er vi fornøyde med. Nå skal jeg ringe ned til Haugesund og fyre dem litt opp før siste kamp, sier Søderlund.

Tidlig Søderlund-mål
Kampens første sjanse kom allerede etter fire minutter, da Alexander Søderlund dro seg fri i sekstenmeterfeltet til Viking. På halvspretten skjøt imidlertid lysluggen en halvmeter utenfor.

Det skulle uansett ikke ta lang tid før Søderlund fikk mulighet til å juble.

I det åttende minutt fikk Ole Selnæs forsere med ballen sentralt i banen, og unggutten slapp ballen perfekt videre til Tobias Mikkelsen til høyre i banen. Han slo et innlegg lavt inn foran mål, der Søderlund hadde få problemer med å dunke trønderne i ledelsen. Vakkert angrep og 1-0 til Rosenborg etter Søderlunds tredje mål i RBK-drakta denne sesongen.

- Jeg synes vi startet bra, og den første scoringen var av øverste hylle, sier Perry om målet.

Gjestene fra Stavanger kunne fort ha utlignet minuttet senere, men Yann-Erik de Lanlay klarte ikke å sette ballen i mål fra kort hold.

Feilaktig annullering
Etter 34 minutter ble Viking fratatt en scoring. André Danielsen spilte en flott ball gjennom til Patrik Ingelsten, og svensken satte ballen i mål med en flott avslutning fra 10 meter, men assistentdommeren vinket for offside.

Reprisene viste imidlertid at Christian Gamboa hang igjen og opphevet offsiden, og dermed ble gjestene snytt for scoring.

En nerverpirrende første omgang ble dermed avsluttet på stillingen 1-0 til Rosenborg.

Det var også trønderne som skapte andre omgangs første sjanse, og den kom etter 55 minutter da Tobias Mikkelsen stormet gjennom fra venstrekanten. Avslutningen var slapp, men Viking-keeper Rune Almenning fomlet ballen til en retur. Der var Mikkelsen raskest, men Jarstein rettet opp sin egen tabbe med en glimrende refleksredning.

To minutter senere var det lite Jarstein kunne gjøre. Rosenborg spilte seg gjennom med glimrende overgangsspill, og Jørgen Skjelvik kom alene med Viking-keeperen. Der var backen uegoistisk og spilte til Mikkelsen, som enkelt kunne øke ledelsen til 2-0.

Olsen-perle
Ti minutter senere sørget en gammel RBK- kjenning for spenning på Lerkendal. Og for et mål vi fikk servert av Trond Olsen! Lysluggen fikk ballen på egen banehalvdel, vendte opp og satte på turboen. Han løp fra alt som kunne krype og gå, før han driblet unna en Christian Gamboa og dundret ballen i mål. Klassescoring av Trond Olsen og dermed sto det 2-1.

Viking klarte å skape et par farligheter mot slutten av kampen, men Rosenborg red av stormen.

Når altså Strømsgodset ikke klarte å få hull på byllen mot Tromsø, blir det en meget spennende avslutning på Tippeligaen om en uke.

Siste serierunde spilles 10. november. Der spiller Rosenborg borte mot Lillestrøm på Åråsen, mens Viking avslutter sesongen hjemme mot Sarpsborg.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken