Gå til sidens hovedinnhold

Godset har tettet forsvarshullene

Ronny Deila forsikrer at Tippeliga-lagene vil slite med å score mål på dem i år.

KALMAR - STRØMSGODSET 0-1:

Uten å telle med straffesparkkonkurransen mot Esbjerg på La Manga forrige uke (som endte 6-5 til danskene), har Strømsgodset kun scoret tre mål på åtte kamper i 2011. Kun én gang har drammenserne vunnet, mot Lillestrøm i begynnelsen av februar.

På treningsleiren i Spania hadde klubben ennå til gode å score mål da de møtte svenske Kalmar i sluttspillet i La Manga Cup tirsdag. Ola Kamara satte inn kampens eneste mål og sørget med det for følgende statistikk for Godset: én seier, to uavgjort og 1-0 i målforskjell.

- Har fokusert på det defensive
Det skal altså bites merke i at Ronny Deilas menn i sesongoppkjøringen ikke bare scorer lite, men også forsvarer seg bra. For klubben som slapp inn 59 mål i fjorårets Tippeliga - tredje flest av samtlige lag, med kun Start og Hønefoss på dårligere baklengsstatistikk - er nok dette godt nytt før sesongavspark 20. mars.

- Vi har satt fokus på det defensive spillet, samtidig som vi har fått tilbake rutinerte spillere, sier Godset-trener Deila til Nettavisen, og legger til at målsettingen for sesongen er å slippe inn færre enn 40 mål - en differanse på 19 mål fra 2010-sesongen.

- Ikke effektive nok
Og Deila reiser tilfredsstilt hjem fra La Manga.

- Vi har holdt nullen i tre kampen på rad her og er ubeseiret. Vi har hatt en veldig bra treningsvinter og troppen er skadefri.

- Det ser veldig bra ut, konkluderer den unge Tippeliga-treneren, som innrømmer at de ikke har nådd formtoppen offensivt.

- Det er effektiviteten som mangler. I dag produserte vi 20 sjanser, men scoret kun ett.

Den nettkjenningen var det Kamara, sjumålsscorer forrige sesong, som sto for i det 72. minutt. Da hadde Kalmar spilt hele andreomgangen med kun ti spillere, etter at Alban Draqusha ble vist ut med to gule kort.

- Han er en truende og god målscorer, sier Deila om Kamara.

- Men vi har mange goalgettere, advarer han, og viser til spillere som Fredrik Nordkvelle, Muhamed Keita og Jo Inge Berget.

To treningskamper gjenstår for de blå før seriestarten: Mjøndalen gjester Marienlyst 5. mars, og Sogndal, som er motstanderen til Godset i årets første Tippeligakamp, kommer på besøk 12. mars.

Stabæk-seier
I samme turnering slo Viking Esbjerg 2-1. Erik Nevland og Birkir Bjarnarson scoret for Viking før pause.

Stabæk møtte Cartagena på La Manga tirsdag. Kampen endte 3-0 til nordmennene etter scoringer av Ollé Ollé, Henning Hauger og Veigar Páll Gunnarsson.

Haugesund, som har imponert med fem seiere av fem mulig i år, gikk på en smell mot Krymteplitsya og tapte 4-1.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken