Gå til sidens hovedinnhold

Godset må vente til januar

Ingen avklaring med Jo Inge Berget før januar.

STRØMSGODSET-LILLESTRØM 5-4:

DRAMMEN (Nettavisen): Strømsgodset fikk med seg en godfølelse inn mot cupfinalen.

Back Joel Riddez fikk en seier med seg da han sa farvel foran hjemmefansen.

Lillestrøm-spiss Anthony Ujah kunne utlignet for Lillestrøm i siste minutt – med sitt fjerde mål for dagen – men keeperinnbytter Lars Stubhaug reddet poengene for hjemmelaget.

LSKs 16-åring, Ohi Omoijuanfo, scoret også i debuten sin.

Strømsgodset, som kunne bli alt mellom sju og elleve på tabellen, ble dermed nummer sju i årets Tippeliga-sesong. Det er første gang siden 1997 at drammenserne havner på øvre halvdel.

Og da er litt av det viktigste oppsummert av søndagens kamp

Endelig på scoringslista
For Strømsgodset-spiss Jo Inge Berget ble kampen også et høydepunkt. 20-åringen, som er på utlån fra Udinese, startet Tippeliga-sesongen med fire mål på de seks første kampene.

Så pådro han seg en skade i mai.

Og etter de fire målene i mars og april var han målløs. Frem til søndag.

Da viste Berget en del av sitt beste, og ble belønnet med to mål. Først satte han inn 1-0 etter 12 minutter. Så økte han til 2-0 sju minutter pause.

- Det var en stund siden sist så det var deilig å score igjen, sier han til Nettavisen.

- Det er en god følelse å ta med seg inn til cupfinalen, legger han til.

Usikker fremtid
Det er imidlertid høyst usikkert om han blir værende i Strømsgodset også etter cupfinalen. Drammensernes leieavtale med den italienske Serie A-klubben går nemlig ut etter sesongen, og Godset kan bare glemme en rask avklaring.

- Jeg vet ikke om jeg spiller her neste år, nei, sier Berget.

- Udinese vil ikke ta en beslutning før i januar. Jeg trives veldig godt her, men må uansett vente til da. Derfor utelukker jeg ingenting, fortsetter han.

Berget dro fra Lyn til Udinese i 2008, og skrev da under på en femårskontrakt med italienerne. De betalte også et par koffertlass med lire for stortalentet, og er ikke villig til å slippe ham gratis tilbake til Norge nå.

Det tror i alle fall ikke Berget.

- Det er ikke meg imot å spille i Tippeligaen neste år, men dette handler om hva Udinese vil. Hvor de vil at jeg skal spille. Det er absolutt mulig at det blir et nytt utlån på et halvt eller helt år, men hvor vet jeg ikke. Det blir imidlertid ikke noen gratis overgang for meg. De betalte ganske mye for meg, så de kommer nok til å kreve noe tilbake, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken