Strømsgodsets stortalent Mohammed Keita (18) drar søndag til Italia for å prøvespille for Serie B-klubben Parma, melder Drammens Tidende.

Sportssjef Jostein Flo i drammensklubben påpeker imidlertid ovenfor avisen at hensikten ikke er å selge spilleren, men at Keita skal få verdifull erfaring.

-Talent utenom det vanlige
- Vi ser for oss at Keita blir proff en gang i fremtiden, men han skal begeistre drammenserne noen år til som SIF-spiller. Keita er et talent helt utenom det vanlige, sier Flo.

Strømsgodset har lite midler tilgjengelige for kjøp av nye spillere før årets sesong, men dette hindrer ikke Godset-ledelsen å holde på unggutten, som imponerte med tre mål mot Pors i fjorårets cupkamp.

- Vi ønsker ikke selge ham for å bruke pengene til å hente inn tre nye. Det er mye bedre å ha én god spiller enn tre middels, mener Flo.

- Men det kan jo faktisk komme et bud hvis Keita imponerer i Parma?

- Ja, men intensjonen er ikke å selge.

Dyr prislapp
Ifølge Drammens Tidende må den italienske storklubben ut med mellom fem og ti millioner for at Strømsgodset skal skifte mening. Men sportssjefen mener dette er en urealistisk problemstilling.

- Det er hypotetisk å tenke sånn. Det viktigste med dette prøvespillet er at han får erfaring. Det skal mye til for at Keita forsvinner fra SIF, sier Flo, som tror 18-åringen kan bli en publikumshit.

- Keita er en typisk publikumsspiller, og han kommer til å begeistre SIF-fansen like mye som teknikere som Storskogen og Johnsen gjorde i sin tid, fastslår han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).