Gå til sidens hovedinnhold

Godt nyttår, Arsenal

The Gunners og trollmannen Samir Nasri fikk en perfekt start på 2011.

BIRMINGHAM - ARSENAL 0-3:

Trollmannen, kaller de ham. Samir Nasri. Og med god grunn. Den unge franskmannen har funnet fram tryllestaven denne sesongen, og storspiller i Arsenals offensive spill.

Mot Birmingham lørdag scoret han ett av målene som sørget for 3-0-seier og Arsène Wengers tolvte trepoenger denne sesongen. Dermed fikk The Gunners en strålende start på det nye året. Noe de for øvrig er vant til. Klubben har nemlig ikke tapt årets første kamp siden 2001.

Van Persie fra start
Robin van Persie, som har slitt med skade, fikk tillit fra start og svarte med en kanonåpning. Etter tolv spilte minutter stilte nederlenderen seg opp for å ta sitt tredje frispark for kvelden, og det stemmer som de sier: alle gode ting er tre. Det flotte skuddet passerte Ben Foster i Birmingham-buret og sørget for 1-0 på måltavla.

Og mer moro skulle det bli. Begge lag sprudlet i den første omgangen og sørget for en publikumsvennlig kamp. Arsenal dominerte, men hjemmelaget kunne fort ha hentet seg inn hvis de hadde fått straffesparket de rettmessig fortjente etter en hands i feltet i det 36. minutt.

Det ble imidlertid ikke flere scoringer før dommeren sendte spillerne i garderoben, men Arsenal tok med seg scoringsfoten ut på gressmatta igjen. Og de var overlegne de siste 45. Etter flere gigantsjanser traff Nasri endelig nettmaskene da han, etter veggspill med Francesc Fabregas, vendte opp og plasserte ballen kontrollert i hjørnet fra 20 meter.

Selvmål og 3-0
Roger Johnsen fikk det uønskede æren av å avslutte Arsenal-showet med et uheldig selvmål. Igjen var det Nasri og Fabregas som viste tryllekunster i Birmingham-boksen, før sistnevnte knallet til fra fem meter. Foster måtte gi retur, som traff Scott Dann og Johnson før den trillet i målet.

Med 3-0 fikk Arsenal igjen med seg tre poeng og ligger stadig på tredjeplassen i Premier League, to poeng bak Manchester City, som har én kamp mer spilt, og United.

Birmingham imponerte med 1-1 mot United tirsdag, men falt altså sammen mot Arsenal. Klubben har kun vunnet tre kamper denne sesongen og ligger på den nest nederste plassen på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken