Gå til sidens hovedinnhold

Godt utganspunkt for Tromsø

«Gutan» holdt nullen på bortebane i Hviterussland.

DINAMO MINSK – TROMSØ 0-0:

Tromsø sto foran en vanskelig bortekamp i kvalifiseringen til europaligaen torsdag. Per Mathias Høgmos gutter gjestet hviterussiske Dinamo Minsk, og tradisjonelt har kamper på bortebane i Øst-Europa vært en tøff utfordring for norske lag.

Noe fyrverkeri av en fotballkamp ble det imidlertid ikke, noe som trolig passet Tromsø utmerket. I løpet av 90 minutter hadde nemlig de to lagene bare noen få målsjanser hver.

Moldskred med god sjanse
Allerede etter fem minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen, da en Dinamo-spiller kom alene med Tromsø-keeper Marcus Sahlman. Men den svenske sisteskansen, som vikarierer for skadde Sead Ramovic mellom stengene, kom fint ut og fikk avverget.

Gjestenes sjanse kom ved Morten Moldskred. Spissen kom til avslutning seks minutter før pause, etter et gjennomspill fra Lars Iver Strand. Moldskred avsluttet mot lengste hjørne, men Dinamo Minsk-keeperen var parat og fikk akkurat fingrene på ballen.

Sequiera headet utenfor
Etter hivilen var det Douglas Sequeira som fikk den største sjansen. Kevin Larsen slo en corner, og på bakerste stolpe sto costaricaneren umarkert, men headet utenfor.

Dermed endte det uavgjort og målløst i Hviterussland, et resultat som Tromsø tross alt burde være svært godt fornøyd med. Returkampen spilles på Alfheim den 23. juli.

Tommy Knarvik måtte for øvrig forlate banen etter 30 minutter med en skade. TIL-spilleren har slitt med strekk den siste tiden, og ble erstattet av Helge Haugen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken