Gå til sidens hovedinnhold

Godtar «arktisk» arbeidsgiveravgift

Den differensierte arbeidsgiveravgiften kan trolig gjeninnføres i de tre nordligste fylkene i 2007. Det sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg etter et møte med EU.

Kommunal- og regionalministeren er optimistisk med tanke på en differensiert arbeidsgiveravgift etter møte med EUs konkurransekommissær Neelie Kroes i Brussel onsdag.

- Utkastet til nytt regelverk kan gi grunnlag for å gjeninnføre en driftsstøtte, en form for differensiert arbeidsgiveravgift, i de tre nordligste fylkene, sier Erna Solberg til TV 2 Nettavisen. Om grensen for en slik støtte kan gå lenger sør, er hun mer usikker på. Diskusjonen vil særlig gjelde Nord-Trøndelag.

Avklaringen på hvordan regelverket blir kommer i løpet av 2005, og det vil være mulig å gjeninnføre den differensierte arbeidsgiveravgiften 1. januar 2007, opplyser statsråden.

Inntil et nytt regelverk er tatt i bruk må Norge forholde seg til de reglene som gjelder per i dag. Det innebærer at arbeidsgiveravgiften i de aktuelle områdene må trappes opp etter planen også i 2006.

Solberg sier at EU har forståelse for Norges særlige behov for regionalpolitiske virkemidler.

- Vi opplever at utkastet er positivt for oss. EU har forstått den nordiske posisjonen med særskilte problemer knyttet til spredtbygdhet og transportkostnader, sier Solberg.

Når det gjelder investeringsstøtten sier Solberg at hun er mer bekymret. Her kan fjellområdene i Sør-Trøndelag samt Møre og Romsdal, Hordaland og Agder-fylkene falle ut.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken