Gå til sidens hovedinnhold

Google-tabbe kan ramme eposten din

Google har laget et nytt program som ødelegger for millioner av epost-brukere.

Det er en celeber krangel mellom to av verdens største internettselskaper, og midt i mellom står millioner av brukere av epostprogrammet Microsoft Outlook som ofre.

Den «skyldige» er Google, som har laget en liten programsnutt som får Outlooks søketjeneste til å gå inn i en evig loop.

Problemet er at det ikke er helt lett å bli kvitt problemet hvis du først har installert programsnutten.

Uheldigvis virker den ikke
Outlook er verdens mest populære epostprogram, og sannsynligvis programet du har på din egen pc dersom du har Microsofts operativsystem.

Nøyaktig hvor mange som har Outlook installert er ikke offentlig kjent, men det dreier seg trolig om flere hundre millioner databrukere over hele verden.

Derfor er også Googles senior produktsjef Christ Vander Mey relativt flat i sin beklagelse, og han anbefaler at brukerne fortsetter med Microsofts søk.

- Uheldigvis virker ikke enkelte plug ins, skriver Google Apps-sjefen i sin blogg. - Vi anbefaler at man bruker standardsøket i Outlook.

Gigant mot gigant
Årsaken til misèren er at Google ønsker å tilby nettbrukerne et sett med verktøy - Google Apps - og har skrevet programvare for å gjøre det enklere å bruke disse verktøyene selv om man ønsker å holde fast på populære Microsoft Outlook.

Her kan du se hvordan programmet skulle virke:

HTML EMBED

Google Apps Sync skulle hjelpe brukerne til å arbeide sømløst mellom Googles verktøy og Microsofts verktøy, men for mange brukere ble det istedet et lite tekno-mareritt.

Google ønsket å la Outlook-brukerne benytte tjenestene fra epostprogrammet, men tok ikke høyde for at Outlook også har mange andre nyttige småprogrammer som i praksis ble kastet ut med badevannet - blant dem verktøyet for å lage såkalte PDF-dokumenter for Acrobat.

Du finner listen over problemer her.

Slik blir du kvitt problemet
Googles programvare tar seg til rette på en finurlig måte, og rett og slett avslutter hele Outlook-søket.

Les også:Google-verktøy stopper Outlook-søk

Google anbefaler at du gjør følgende for å bli kvitt problemet:

1. Du må installere Google Apps Sync.

2. Hvis du har en gammel versjon, må du først installere en ny versjon - og så avinstallere den.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du finne mer utfyllende informasjon her.

Kommentarer til denne saken