Gå til sidens hovedinnhold

Granater slo ned på FN-skole

Over 40 mennesker kan være drept nær FN-skolen i Gaza.

De tre granatene fra de israelske stridsvognene slo ned rett utenfor FN-skolen i Gaza mandag kveld. Her hadde rundt 400 palestinere søkt tilflukt. Foreløpig er det usikkert hvor mange som faktisk har omkommet. Reuters meldte tirsdag om 10 døde, mens Hamas selv satte dødstallet til 20.

Tirsdag kveld forteller en doktor ved et sykehus i Jabaliya til guardian.co.uk at 41 døde så langt har kommet inn, og at flere kan komme. som siterer en doktor ved sykehuset i Jabaliya.

- Ingen steder er trygge
Både personer inne i og utenfor skolen ble blitt truffet av splinter fra granatene. FN-skolene i Gaza har de siste dagene blitt brukt av palestinere som søker tilflukt fra krigen som herjer i byen. I tillegg til de døde har flere dusin mennesker blitt skadd.

- Selvfølgelig var det uungåelig at det ble et stort antall døde når granater lander i et slikt område, sier sier FN-talsmann John Ging i Gaza til Reuters.

- Vi er rystet. Nå er ingen steder trygge i Gaza, sier Ging Washington post. Til Reuters sier Ging at 35 personer mistet livet etter at tre granater traff skolen. Israelske myndigheter har så langt sagt at de undersøker saken.

Han sier at Israel har fått koordinatene til alle FN-bygningene i Gaza, slik at det ikke skulle være noen tvil om hva israelerne skjøt på.

Dødstallene øker
Dødstallene øker raskt i Gaza. Helsemyndighetene i Gaza sa tirsdag at 598 mennesker har blitt drept siden Israel startet offensiven mot Hamas 27. desember.

Krigen mellom Israel og Hamas har nå spredt seg til sentrum av Gaza by. Tirsdag beveget israelske tropper seg også mot byen Khan Younis i den sørlige delen av Gaza. Samtidig med at folk blir drept i kampene, varsler humanitære organisasjoner også om en kommende krise som følge av mangel på mat og medisiner.

Krise
Røde Kors har allerde konstatert at det allerede er full krise ved overfulle sykehus der generatorer er eneste strømkilde, og der drivstoff til generatorene nå begynner å tømmes. I tillegg har helsepersonell store problemer med å nå alle sårede rundt omkring i Gaza.

Mens Palestina melder om flere hundre døde, hadde israelske styrker de første tapet av liv mandag kveld da tre israelske soldater ble drept av en israelsk granat. Denne granaten skadet også et dusin andre mennesker.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken