Gå til sidens hovedinnhold

Grand Prix-fest med norske favoritter

Oslo Grand Prix med norske favoritter. V75 med internasjonalt spill og en sportslig kanonsøndag venter. Nettavisen spiller to bankere.

Sportspills meny søndag:
V4 Bjerke søndag: Vorspiel med kanonsport
V65 Harstad: Nachspiel i nord med jackpot
Oddsdobbel 1: Endelig et Oslo-lag i OBOS-ligaen
Oddsdobbel 2: Sverige skal til EM
Tippetips: Søndagskupong med EM-kval
TV-fotball: Sjekk helgens oversikt
Fotballmagasin: Se siste episode av Nettavisens fotballmagasin
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

En vidunderlig Bjerkesøndag står foran oss og det er kanskje det beste OGP-stevnet Bjerke har arrangert, ihvertfall ser det slik ut på forhånd. Hele 14 løp skal vi gjennom og før V75-løpene tar til skal vi gjennom en internasjonal V4-omgang. V75 omfatter løp 5-12, mens V5 omfatter løp 10-14. Det er internasjonalt spill til Bjerke søndag og tilsvarende omgang i fjor omsatte for drøye 30 millioner kroner i V75-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

På forhånd kan det kanskje se litt oversiktlig ut i V75-spillet og vi både starter og avslutter med banker. Før vi omtaler disse, byr vi på analyse av selve OGP, som kjøres som V76-6.

Innleveringsfrister Bjerke søndag:
V4 kl 12.45
V75 kl 14.30
V5 kl 16.18
DD kl 16.48

Tre norske hester stiller til start i OGP i år, og vi tilmåler alle tre vinnersjanser. Største vinnersjanser på forhånd har nok 4 B.B.S. Sugarlight og normalt skal det være bra tetsjanse. Norsk presse liker gjerne å si at B.B.S. Sugarlight hadde vunnet Elitloppet med åpning, men det hadde vel også Royal Fighter kunne gjort, så det får bli en akademisk diskusjon. Viste uansett toppform i Elitloppet og forsvarer nok favorittstempelet i løpet.

Lik B.B.S. Sugarlight og Royal Fighter satt også 2 Vincennes fast med krefter spart i Elitloppet. Hoppa er lynrask fra start, og trener Fabrice Souloy ønsker å sitte foran. Dog er vi ikke like sikre på at kusk Kihlström velger den taktikken, men det er og blir et uromoment i forhold til hvordan løpet vil bli kjørt. Vi markerer for ytterligere fire hester på det største.

10 Moasaique Face og 5 Support Justice setter vi noenlunde likt. Begge hestene har muligheten dersom det klaffer med posisjonenen underveis. 9 Papagayo E. står fint til spormessig og er nok mye nærmere Support Justice nå enn da de møttes på Bjerke 25. mars. Franske 8 Univers De Pan var ikke som best i Elitloppskvalen, men liker nok distansen i OGP bedre og selv fra spor åtte, utelukker vi ikke fransk seier i årets OGP. Heller ikke 7 Ustinof De Vivier er noen kastekjepp og blir med på det største forslaget.

Spanske 1 Trebol, yankeen 6 Wind Of The North og svenske 3 Oasis Bi har vi tyngre for å se vinne årets utgave av OGP.
Rangering V75-6/V5-2/DD-1: A: 4 B: 2-10-5-9-8-7 C: 1-6-3

Billie taper ikke
At Frankrike produserer gode travere er allment kjent og allerede i V75-1 får vi fireårshoppa 3 Billie De Montfort igjen. Hun startet også i V75-1 på Elitloppssøndagen for 14 dager siden og dette var reale saker. Alle travløp skal kjøres først, men det er fortsatt svært vrient å få sju rette i V75-spillet og da er veien til sju rette å spekulere vekk slike monsterhester. Soleklar banker i V75-1.
Rangering V75-1: A: 3 B: 1-2-4-5 C: 10-9-8-6-7

Strykninger gjør jobben lettere
Tre hester er allerede strøket fra Bjerkebanens stayerløp i V75-7, deriblant betrodde 11 Frozen. Det gjør at 15 Mellby Viking får noen færre hester å runde. Svek som storfavoritt i Harper Hanovers lopp på Solvalla for 14 dager siden, men svek er kanskje et misvisende ord. Avsluttet strålende til andre, men fikk aldri tak i en helt fenomenalt god Indigious. To løp i kroppen nå for styrkefantomet til Timo Nurmos og denne oppgaven ser fin ut. 15 Mellby Viking må ha en topp sjanse i V75-7 og blir vår andre V75-banker søndag. Vi bankerspiller naturligvis hesten også i DD-spillet.
Rank V75-7/V5-3/DD-2: A: 15 B: 13-6-10-1 C: 12-3-4-2-8-14-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Odin på venteliste
Det var stilt store forventninger til Tekno Odin foran Elitesprinten på Solvalla, men tross at Tjomsland-hesten travet 19.1 hadde vi kansje forventet enda litt til. Klarte aldri å utfodre dødens-travende Månprinsen i kampen om andreplassen, til tross for at han fikk sitte i ryggen til denne hele veien. Vi setter faktisk Tekno Odin utenfor våre V75-forslag søndag og tror to hester gjør opp.

9 Lannem Silje var atter enorm på Solvalla. Nå er det andre forutsetninger for Silje med bakspor, men hun tåler som kjent å brukes underveis. Vi setter seiersmaskinen først, men tar med 1 Lome Brage som har tetgaranti fra spor en. Lekte med Tekno Odin i sitt siste løp på Forus, og har vist mer enn en gang at han er seig og tapper fra tet. To hester på samtlige forslag i V75-4.
Rangering V75-4: A: 9 B: 1-4 C: 3-8-5-7-10-2-6

V75-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Til tross for at kun ni hester gjenstår i V75-2, markerer vi for hhv seks og sju hester i et flott spilleløp.

Fremst setter vi 2 Emmett Brown som viste svært fin kapasitet som treåring, og feilfritt er denne virkelig bra. Spor to betyr fin posisjon underveis og denne kan få en riktig fin fireårssesong.

3 Paolendry Like kommer fra Hugo Langewegs kvalitetsstall og Bjerkepublikummet har ved mange tidliger anledninger sett hvor bra Langeweg-hestene kan være. Paolendry Like er kvikk i vei og kan nå tet, og da kan løpet være kjørt. 1 Sudbury gjorde trolig karriebeste i seiersløpet på Solvalla under Elitloppshelgen. Førstespor kan være sjanseartet. Lykkes Goop i å forsvare innersporet, stiger sjansene. 7 Rio Grande var sterk fra dødens sist, står igjen sjanseartet til, men tåler hardkjør underveis.

Med på gardering blir også hestene 10 Novel Broline (under pari sist, men kanongod i startene forut), 6 Muchmoremuscles (Walmann-hest med en viss kapasitet) og 11 Toto (skyhøy galopprisiko, men også høy kapasitet). Kanskje er det bortkastet å spandere så mange kryss i V75-2, men samtidig er flere av hestene veldig underspilte.
Rangering V75-2: A: 2 B: 3-1-7-10-6-11 C: 9-5

V75-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart. Hoppeløp.
Et kanonfint hoppeløp venter i V75-3 der vinneren kan kvittere ut 175 000 kr. 3 Fleetfoot Hanover har trukket et strålende startspor og mye taler for at Peter Untersteiner styrer mot tet med den norskeide hoppa. Da stiger vinnersjansene og spillefavoritten blir også vår favoritt.

Franske 1 Uraine Lorraine har stort sett gått langløp i Frankrike, og tester sprint for første gang på lenge. Står svært så innbydende til i førstespor og skal tidlig på. Hugo Langeweg sender ut 5 Lobell Countess. Litt vanskelig å sette inn i dette løpet, men merittene er gode og startsporet er bra.

På de større forslagene betaler vi også for 11 Youana (herlig dame dette, men må naturligvis ha flyt herfra) og 2 Premance Simoni (litt enklere imot nå enn på Solvalla, men har fortsatt ikke ubetinget fordel av sprint).
Rangering V75-3: A: 3 B: 1-5-11-2 C: 8-12-4-10-6-7-9

V75-5/V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
En herlig Europamatch venter i V75-5 der vinneren kan kvittere ut 300 000 kroner. Vårt klare førstevalg blir 4 Rod Stewart. I rusen av norsk suksess for Papagayo E. på Mantorp 18. april, skulle det ikke vært mange metrene lenger for at en rakettspurtende Rod Stewart hadde slått seg forbi Papagayo E. Strålende vinner av et kvalløpene i Sweden Cup på Solvalla for 14 dager siden, men ble sittende bom fast i finalen. Gunnar Austevoll får gleden av å kuske denne søndag og fra spor fire må dette være en meget god vinnersjanse.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

2 Dante Boko var helt sykt god som vinner av et rammeløpene på Solvalla Elitloppsøndagen. Fra spor to jakter Kolgjini-traveren teten og derfra kan det bære helt hjem, selv om motstanden er klart tøffere nå enn i seiersløpet på Solvalla. 9 Tycoon Conway Hall utvikler seg stadig og Juul-traveren kommer til Europamtachen i absolutt toppform.

12 Rolex Bigi er garantert en av de beste hestene i feltet, men spor tolv er ikke lett. 10 Duke of Greenwood har vært hardt matchet i Frankrike og har vist at han duger mer enn en gang. En av de mer betrodde på forhånd, 7 Tumble Dust, er strøket. Det gjør at vi rydder plass til finske 3 Jonesy på forslagene. Det er flott kapasitet i denne, og startsporet er ypperlig.

Seks hester på det største forslaget, det betyr at formsterke 11 Viking Va Bene får stå på venteliste nå. Det er ikke lett å matche denne gjengen fra spor elleve.
Rangering V75-5/V5-1: A: 4 B: 2-9-12-10 C: 3-11-5-1-8-6

Kommentarer til denne saken