Gå til sidens hovedinnhold

Granskes etter utdrikningsdød

Selskapet som arrangerte juvvandringen for et utdrikningslag der en 29-åring døde, etterforskes for uaktsomhet.

Selskapet Ut i naturen arrangerte juvvandringen der en 29-åring som deltok i tvillingbrorens utdrikningslag i Dorgefoss i Rogaland omkom. Nå har selskapet status som mistenkt i en sak som handler om mulig uaktsomhet, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi vil kartlegge hva som skjedde, og vi vil undersøke om arrangøren har hatt de nødvendige rutinene på plass, sier politiadvokat Per Kristian Haaland ved Rogaland politidistrikt til avisen.

29-åringen som døde, var sistemann som skulle hoppe halvannen til to meter ned i vannet fra utgangen av et grotteløp. Han ble hengende fast mens det kalde vannet strømmet over ham. Instruktøren kjempet lenge for å redde 29-åringen, men til ingen nytte. Det tok hele 20 minutter før noen i følget fikk stoppet en bil og gitt beskjed om ulykken, og først etter 40 minutter ble den omkomne hentet ut.

– Internkontrollforskriften har klare bestemmelser om at selskapet skal ha dokumentert kartlegging av risiko, av rutiner, utstyr, beredskap når det skjer noe og internkontroll, sier politiadvokat Haaland.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken