Gå til sidens hovedinnhold

Gransket arkivet etter Sudbø

Norsk Pasientskadeerstatning har gransket arkivene sine på jakt etter Jon Sudbøs navn.

Fredag ble det kjent at legen, som allerede har fått massiv medieoppmerksomhet etter avsløringer om forskningsjuks, løy på CV-en da han søkte jobb hos Rikshospitalet.

Løy om jobb
Sudbø oppga at han hadde jobbet på Ullevål universitetssykehus, noe han ikke har gjort. Rikshospitalet ga ham jobb som overlege, til tross for at han ikke hadde fullført spesialistutdannelsen.

Nå risikerer Rikshospitalet-Radiumshospitalet søksmål fra pasienter som ble behandlet av det de trodde var en spesialist, men som ikke var det.

Norsk Pasientskadeerstatning har på eget initiativ gransket arkivene sine etter Sudbø.

- Vi har gjort en sjekk internt for å se etter navnet hans. Årsaken til dette er at mange av våre vedtak baserer seg på spesialisterklæringer. Vi har derfor sjekket om han har blitt brukt som spesialist, noe han ikke har, sier informasjonssjef Torill Svoldal Stæhr til TV 2 Nettavisen.

Kan klage
Hun forteller at Norsk pasientskadeerstatning kun behandler saker hvor pasienter har blitt skadd.

- Vi fokuserer mest på konsekvensene av behandlinger. Folk kan bare henvende seg til oss dersom de har blitt skadd under behandling av denne legen. Dersom de vil klage på elementer som hans manglende utdannelse, må de kontakte Helsetilsynet eller sykehuset direkte, sier Svoldal Stæhr.

Det er Helsetilsynet i Oslo og Akerhus som vil behandle eventuelle klager om Sudbø.

Fylkeslege Petter Schou sier til TV 2 Nettavisen fredag ettermiddag at de forløpig ikke har mottatt noen klager på Sudbø.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken